{{ message.message }}
{{ button.text }}

Opvoeden moeilijk?

Soms heb ik geen zin, tijd of energie om de strijd aan te gaan, dus als je mij vraagt wat ik het moeilijkste vind aan opvoeden? Lees meer..

Afbeelding blog 'Opvoeden moeilijk?'
Voordat ik kinderen had, hoorde ik weleens van die horrorverhalen over dat een kind je hele leven bepaald. Ook zag ik zowel op televisie als in de praktijk krijsende kinderen in de supermarkt, waardoor moederlief het behoorlijk benauwd kreeg. Toch deden deze negatieve afspiegelingen zeker geen afbreuk aan mijn kinderwens. Toch wist ik één ding wel heel zeker: ik zou het allemaal heel anders gaan doen. De eerste jaren ging dat prima. Vooral met één baby en een parttime baan vond ik het af en toe net Luilekkerland. Natuurlijk bepaald zo`n kleintje je leven voor een groot gedeelte, maar dan op een prettige manier. Je leert naar kleine dingen te gaan kijken als iets heel groots. Toen de oudste ( bijna ) grote zus werd, kwam ze helaas in de Peuterpuberteit. Ze is een heel lief, maar supergevoelig meisje. Echt een kind van rust,regelmaat en reinheid. Zodra er maar iets gebeurde wat niet naar haar zin ging, kreeg ze een huilbui of woede aanval. Daarnaast is ze extreem koppig en bleef soms zo lang in zo`n bui hangen, dat ik ( nog vol van zwangerschapshormonen ) af en toe maar gewoon toe gaf. Pedagogisch gezien natuurlijk volkomen onverantwoord, maar ik had geen puf om de strijd aan te gaan. Nog steeds vind ik het soms moeilijk om altijd de langste adem te hebben.Over de meeste dingen zijn we heel duidelijk; zo slapen de meiden bijvoorbeeld niet bij ons in bed. Over kleinere dingen zijn we af en toe te makkelijk. ( over wel of niet een verhaaltje of snoepje bijvoorbeeld  ) Soms heb ik geen zin, tijd of energie om de strijd aan te gaan, dus als je mij vraagt wat ik het moeilijkste vind aan opvoeden? Consequent zijn! Wat vinden jullie ''het moeilijkst" aan opvoeden?    

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je