{{ message.message }}
{{ button.text }}

Oproep: zullen we allemaal even niet zo ouderwets doen?

Kom op mama's, in alles zijn we zo vooruitstrevend, maar als het om kinderen gaat...

Afbeelding blog 'Oproep: zullen we allemaal even niet zo ouderwets doen? '

Vroeger, toen alles nog lekker ouderwets was... Moeders baarden kinderen en zorgden voor de kinderen. Daar hoort voeden, verschonen, troosten en alles daaromheen bij. Vaders, die zorgden voor de kost en in het weekend waren ze vaak wel in voor een potje voetbal met de kids.

Tegenwoordig zijn vrouwen steeds meer gelijk aan mannen. En hell yeah dat we daar trots op zijn! Zo worden steeds meer belangrijke functies binnen grote bedrijven door vrouwen uitgevoerd en kijkt men niet raar meer op van een man die eens in de week een papadag heeft (en laten we nu niet over de term papa- of mamadag hebben please)...

Maar kan het beeld van moeders ook een beetje bijgesteld worden aub? Ik als kersverse mama word namelijk echt heel scheef aangekeken op het moment dat ik vertel dat ik bewust geen borstvoeding geef en heb gegeven aan mijn dochter.

Dit omdat - oooooh... egoisitsch - ik er benauwd van werd om elk moment te moeten voeden en dit niet met mijn vriend te kunnen delen. Geen moment spijt heb ik ervan gehad en Alix is prima de kraamperiode doorgekomen.

Mijn vriend vond het heerlijk, zo had hij ook die fijne voed momentjes met haar en ik kon mijn rust pakken.

Wel is het bijna onmogelijk om een 'gelijke start' te maken na de geboorte van een kind. Ik was namelijk binnen 1,5 week weer de oude en fysiek geen last meer van de bevalling. Toen had ik echt nog weken vrij om met Alix te zijn. Heerlijk! Maar wat gunde ik dit mijn vriend ook.

Hij werkte veel en nam wel af en toe een dagje extra vrij, maar een totaal andere wereld beleefde hij. Hoe vaak heb ik hem wel niet gezegd: Je zou zo een maand van mijn verlof mogen hebben! Ik was namelijk wel weer toe aan kletsen met collega's ipv alleen maar zorgen voor die kleine.

Wat vinden jullie van dit idee? Dat mits het fysiek toelaatbaar is bij de vrouw, dat de verlofperiode verdeeld kan worden tussen man en vrouw? Ik zie het voor me dat na de geboorte ik eerst 1,5 maand vrij heb en daarna mijn vriend 1,5 maand. Zo hebben we alletwee optimaal van de kraamperiode kunnen genieten.

Hoe denken jullie hierover?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je