{{ message.message }}
{{ button.text }}

oppasoma - moet ik schoonmaken of niet?

Ik ben oppasoma, maar het huis van mijn zoon en schoondochter is een bende. Ben ik verplicht schoon te maken als ik kom oppassen?

Afbeelding blog 'oppasoma - moet ik schoonmaken of niet?'

Laatst deelde ik een bericht over mijn zorgen als oppasoma en dan vooral dat het oppassen bij mijn dochter mij best zwaar viel. Ik heb zoveel gehad aan jullie adviezen. Bedankt daarvoor. We hebben besloten om het uit te spreken naar mijn dochter en nu zijn we tot de compromis gekomen dat, zodra er plek is op het kinderdagverblijf, mijn kleinkind om de week naar het kinderdagverblijf gaat en dat wij de andere week komen. Die situatie gaan we even aankijken.

Nu jullie mij zo goed hebben geholpen, heb ik eigenlijk nog een vraag. Ik pas dus bij alle drie mijn kinderen op. Meestal gaat dat prima, maar soms zijn er natuurlijk best situaties die je (schoon)kinderen anders aanpakken dan dat ik zelf zou doen. Helemaal niets mis mee. Ik probeer me nooit ergens mee te bemoeien. Neem nu mijn schoondochter en zoon. Mijn schoondochter is een schat, maar ik vind haar best lui. Ze werkt drie dagen in de week en heeft een rijk sociaal leven. Mijn zoon werkt vijf lange dagen en is vaak pas laat thuis. Mijn schoondochter trekt er altijd op uit ook met de kinderen en onderneemt van alles, maar daarbij is het huis wel een enorme rommel. 

Als ik kom oppassen staat er altijd een enorme afwas op het aanrecht. De afwasser zelf zit meestal nog vol. De wasmanden met schone was staan allemaal in de woonkamer, soms wel drie naast elkaar, en vaak ligt er ook een berg strijkgoed op de strijkplank. Ze heeft het nooit gevraagd, maar ik voel me soms verplicht om toch wat huishoudelijk klusjes op te pakken. Ik kan met goed fatsoen geen broodje smeren op het aanrecht dus zal toch de afwasmachine moeten leegruimen en weer inruimen bijvoorbeeld.

Passen jullie (schoon)ouders bij jullie op en verlangen jullie dan van hun dat ze huishoudelijke klusjes doen of vinden jullie dat juist vervelend?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je