{{ message.message }}
{{ button.text }}

Opnieuw de balans vinden

Na de komst van onze dochter koste het mij veel moeite om de balans te vinden tussen mezelf zijn, mama zijn, maar ook de echtgenote van zijn

Afbeelding blog 'Opnieuw de balans vinden'

Het is januari 2015 als ik me al weken leeg en eenzaam voel. Ik heb nergens zin in. Mijn aanstaande verjaardag wil ik niet vieren, want er valt niets te vieren. Waarom zou ik vrolijk gaan lopen doen als ik me zo niet voel. Het moederschap valt me zwaar en kom amper aan mezelf toe. Om te kunnen trainen moet ik oppas regelen omdat het nu blijkbaar ineens overdag moet. Ik werk drie dagen op kantoor, omdat ik anders alleen maar in en rond het huis ben. De muren komen op mij af. Is dit nu het moederschap hoe doen andere mama's dit? Ik voel me eenzaam, terwijl ik voldoende lieve mensen om me heen heb. 

Na de komst van onze dochter heb ik mezelf weggecijferd. Ging helemaal op in het moederschap, maar verloor daarin mijn eigen ik. Met manlief sprak ik erover dat ik me helemaal niet gelukkig voelde terwijl ik het mooiste had wat ik kon bezitten. Een lieve partner en een prachtige dochter. Avond aan avond spraken we met elkaar en zochten naar een oplossing. 

Een vriendin die ook moeder is vertelde ik er over. Zij herkende mijn verhaal. Zij gaf mij tips en zo stapje voor stapje kwam ik weer uit het dal. Ging vaker even alleen op pad en genoot daar intenser van dan voorheen. Even een uurtje voor mezelf om de batterij weer op te laden.

Ik merkte dat ik weer een vriendin kon zijn, maar ook de partner van en mama van ons meisje. Maar bovenal mezelf. Ik kon eindelijk zonder schuldgevoel lekker op pad.

Nu met ons tweede kindje erbij gaat mij dat een stuk makkelijker af. De valkuilen van de eerste keer zie ik op tijd aankomen en herpak mezelf weer. Doe mijn eigen ding en ga van het weekend voor het eerst in 4,5 maand weg zonder de kids en manlief. Samen met een vriendin een dagje uit. Shoppen, cultuur snuiven en lekker eten. Lekker bijkletsen. Ik heb er zin in. En als ik dan 's avonds thuis kom en die heerlijke slapende koppies zie, weet ik dat ik ze gemist heb, maar dat ik ook even tijd voor mezelf mag hebben. 

Het moederschap, het is vallen en opstaan, wat ben ik blij dat ik dit mag ervaren! 

Foto: justbeyou.nl

Tags: #Mama, #Relatie

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je