{{ message.message }}
{{ button.text }}

opgeruimd staat netjes

Wat voor een taart maak je voor je dochter met een lactose en tarwe intolerantie? Een chocoladetaart! en jawel zonder geraffineerde suiker!

Afbeelding blog 'opgeruimd staat netjes'

Alles is opgeruimd. Lieve haar tweede verjaardag zit er weer op.

Vanaf het moment dat ik wist dat ik in verwachting was van een meisje had ik haar eerste verjaardag bijna gepland. Roze! Dat in elk geval ;) Ik hou ervan om dingen "mooi" te maken.Ik maak het liefst alles zelf en met voorkeur voor een klein budget. Volgens mij is mijn bord op Pinterest " lovely little girl party's" ook het grootst.

Ik was op dat moment he-le-maal nog niet bezig met gezond eten. Taarten maken was toen een uit de hand gelopen hobby van mij, ik maakte letterlijk en figuurlijk de meest zoete taarten (www.cakesbytess.blogspot.com) Haar eerste verjaardag had dan ook een sweettable met alles erop en eraan. Pom Poms, slingers, vlaggen, lampionnen en natuurlijk een tafel vol met suiker.

Ook voor haar tweede verjaardag wilde ik natuurlijk een beetje uitpakken. Zowel voor de versieringen als voor de zoete hapjes. Een beetje emotioneel blies ik de roze ballonnen vol, hing ik de slingers op en vouwde ik de pom poms weer uit elkaar. Er is inmiddels alweer een jaar voorbij. De tijd gaat snel..te snel soms.

proxy?url=http%3A%2F%2F3.bp.blogspot.com
Versiering
proxy?url=http%3A%2F%2F4.bp.blogspot.com
pom poms, vlaggen, waaiers, helium ballonnen
De zoete hapjes wilde ik graag "gezond" maken, iets waar ik achter kon staan. Maar omdat ik niet mijn gezonde ideeën aan iedereen op wil dringen had ik voor de suikerliefhebbers carrotcake, appeltaart en slagroomsoesje gekocht. Gelukkig werden de suikervrije koekjes en taartjes goed gegeten en waren ze blij verrast door de smaak!
proxy?url=http%3A%2F%2F4.bp.blogspot.com
Sweettable
De zuivel-,tarwe- en suikervrije taart voor Lieve was echt heerlijk! Een pure chocoladesmaak met een heerlijk ganache kortom echt iets voor een chocoholic. Het is misschien een klein taartje maar er toch nog 6 personen van kunnen eten. Hieronder het recept!
proxy?url=http%3A%2F%2F3.bp.blogspot.com
Chocoladecake met chocolade ganache

Recept

Voor de taart

1/4 cup boekweitmeel

1/4 cup havervlokken, vermalen tot meel

1 eetlepel kokosbloesemsuiker

2 eetlepels + 2 theelepels cacaopoeder

1/4 theelepel bakpoeder

1/8 theelepel zeezout

2 theelepels chiazaad

1 eetlepel ahornsiroop

1/4 cup melk (ik heb amandelmelk gebruikt)

2 eetlepel gesmolten kokosolie

2 theelepels vanille extract

1/4 theelepel amandel extract

een handje vol gehakte pure chocolade zonder suiker (ik heb vivani gebruikt)

Mix alle "natte" ingrediënten en voeg op het laatst de chiazaad toe. Laat dit even staan. Mix ondertussen alle "droge" ingrediënten. Voeg hierna alles bij elkaar samen het het handje vol gehakte chocolade. Deel het mengsel in tweeën en bak twee kleine cakejes van 7.5 cm doorsnede in ongeveer 20 minuten op 180 graden. Laat de cakejes daarna lekker afkoelen en maak ondertussen de ganache

Voor de frosting

1/4 cup kokosmelk

5 grote dadels (medjoul)

4 eetlepels cacao poeder

1/2 rijpe banaan

1theelepel vanille extract

2 eetlepels kokosolie

Verwarm de melk en laat de dadels er 30 minuten in weken. Doe hierna alles bij elkaar in de foodprocessor en mix totdat er een heerlijke ganache ontstaat...

Doe een gedeelte van de ganache tussen de cakes en smeer daarna de rest over de taart.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Voeding

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je