{{ message.message }}
{{ button.text }}

Opgebiecht: schokkend of niet? Ik heb een lievelingskind

Het is een gevoel waar ik al heel lang mee rondloop, maar wat ik maar niet durf te uiten... tot nu.

Afbeelding blog 'Opgebiecht: schokkend of niet? Ik heb een lievelingskind'

Zojuist las ik een artikel op Lindanieuws en het artikel deed me meteen besluiten mijn gevoel op papier te zetten. Het is namelijk iets waar ik niet trots op ben, iets waar ik niets aan kan doen, maar wel iets wat ik graag wil opbiechten. Ik geef het eerlijk toe, ik heb een lievelingskind.

Ik ben gezegend met 3 mooie meiden en wat hou ik onwijs veel van ze, van allemaal evenveel, NO DOUBT ABOUT THAT! Alleen heb ik wel 1 lievelingskind... ik kan er niets aan doen en schaam me er best voor, maar las zojuist in een artikel dat er meer moeders zijn die hier 'last' van hebben. Dat deed me besluiten erover te schrijven, want wie weet zijn er nog wel meer moeders die hetzelfde ervaren en zo kunnen we elkaar misschien wel helpen er open over te zijn.

Op de een of andere manier heb ik wel een idee waar mijn 'voorliefde' voor het ene kind vandaan komt. Ik heb namelijk een dochter met overgewicht, en niet een beetje, nee ze wordt er flink door gepest. Ze wordt dikzak genoemd en wordt buitengesloten op school. Ze is onzeker en wil het liefst lekker thuis zijn zodat ze niemand onder ogen hoeft te komen. Al vanaf haar geboorte is ze 'anders' dan haar zusjes en dat maakt haar erg kwetsbaar. Haar zusjes hebben nergens last van, spelen veel buiten, hebben veel vriendjes en vriendinnetjes en lachen de hele dag. Naar die twee meiden hoef ik niet om te kijken, die vermaken zichzelf wel, maar wanneer je als moeder ziet dat 1 van je kinderen niet lekker in haar vel zit, dan wil je daar iets aan doen. Nou ja iets... zeg maar alles! Misschien dat dit ervoor heeft gezorgd dat mijn oudste en onzekerste van de 3 mijn lievelingetje is geworden...? 

Zoals al eerder gezegd schaam ik me er best voor en is het ook zeker niet mijn bedoeling om discussie op te roepen. Het enige wat ik wil (en heb gedaan) is mijn gevoel delen, samen voel je altijd meer dan alleen.

-X-

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je