{{ message.message }}
{{ button.text }}

Operatie.

Afbeelding blog 'Operatie.' Achtergrond blur afbeelding

Lieve, lieve Lou.

3 weken geleden stond de operatie gepland maar werd last minute afgelast omwille van je windpokken. Een enorm tegenvaller voor mama, die tijd nodig had om dat even te verwerken.

Morgen is het hopelijk echt zo ver, de spannendste ingreep van allemaal. De chirurg zal je mooie gezichtje helemaal 'af' maken. Je lipje en neusje zal definitief gevormd worden. Het verhemelteplaatje zal er na 3 maanden uit mogen en je zal weer opnieuw moeten leren eten, want je was dat nu zo gewend. Het zal binnenkort bijna lijken alsof alles achter de rug is, als er aan de buitenkant niets meer te zien is, maar dat is helaas niet het geval. Je tandboog en verhemelte is nog steeds open en laat dat nu net voor de meeste problemen zorgen.

Wat jij al meegemaakt hebt op je jonge leven, dat is ongelooflijk en als ouders wil je niets liever dan alles overnemen, maar dat kan niet. We kunnen je alleen maar helpen en troosten. Er te zijn voor jou om je zo comfortabel mogelijk door de komende periode te loodsen.

Mama en papa kijken er enorm tegenop, maar tegelijk ook naar uit. We bereiden ons voor op een zware periode, vol buikkrampjes en diarree van de antibiotica, vol ongemak van je gespalkte armpjes, vol pijn en moeilijkheden met drinken.

Mijn moederhart bloedt. Om jou, die weer maar eens een ingreep moet ondergaan. Om je broertje, die extra naar de opvang moet en het met minder aandacht zal moeten doen.

Het blijft elke keer een emotionele rollercoaster waar mama's emoties alle kanten op flitsen. Ik voel me schuldig dat jij dit moet doormaken. Elk keer weer.

Maar we komen er wel, samen, als gezin. Stap per stap. Dag per dag.

Ik hou van je, kleine man.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je