{{ message.message }}
{{ button.text }}

Op zoek naar een baan...

Afbeelding blog 'Op zoek naar een baan...'

Spannend! Weer solliciteren.
Na drie jaar thuis te zijn geweest en voor de kinderen gezorgd te hebben, ben ik weer aan het solliciteren. Het is goed geweest, maar nu tijd voor iets anders. Ik wil weer bij een team horen en opgaan in het werk. Mij nuttig maken voor deze maatschappij.
Twee dagen per week lijkt mij goed te doen naast het gezinsleven. Mijn man kan dan thuisblijven als ik ga werken. Dus dat is alvast goed geregeld.

Bij het zoeken van vacatures twijfel ik voortdurend. Kan ik het allemaal weer aan? Mijn hoofd reageert trager dan voorheen. Ik kan minder goed omgaan met stresssituaties en heb minder geduld. Is het wel handig om weer met mensen te gaan werken?
Ik heb SPH-Pedagogiek gestudeerd. Voordat ik moeder werd heb ik als trainer, ambulante hulpverlener en als jobcoach gewerkt. Terug naar mijn oude werkgever is absoluut geen optie. Die heeft mij behoorlijk laten zitten toen ik niet voldoende hersteld van de bevalling weer aan het werk ging. Waardoor ik door alle stress maar aan één ding kon denken: ontslag nemen. (Gelukkig was dit ook financieel mogelijk) Dit is nu alweer drie jaar geleden en zie ik het weer zitten om aan het werk te gaan.

De afgelopen drie jaar heb ik niet stil gezeten. Naast het wennen aan het moederschap en klussen aan ons oude huisje, heb ik vrijwilligerswerk gedaan. Zoals het maken van een kerkblad. Hierbij heb ik ook te maken met deadlines. Trouwens het op tijd wegbrengen en halen van mijn zoontje naar de peuterschool is ook behoorlijk plannen.

Misschien is administratief werk om mee te beginnen wel een beter idee. Om rustig een beetje werkritme te krijgen. Ik twijfel (weer) of ik dan juist de diversiteit van het werken met mensen niet ga missen.

Zijn er nog meer mama`s die er een tijdje tussenuit zijn geweest en weer aan het werk zijn gegaan? Hoe heb je dat aangepakt?


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je