{{ message.message }}
{{ button.text }}

op weg na een gezonde mama

op weg naar een gezonde mama. geen overgewicht meer, en een gezonde bmi

Afbeelding blog 'op weg na een gezonde mama'

tegenwoordig weeg ik nu maar 67 kilo. Maar dat is lang niet altijd zo geweest. Door misbruik ben ik op de 11de erg gaan eten zodat het zou stoppen wou er ook absoluut geen kinderen door. Zocht jaren lang me troost in het eten. het kwam zo erg dat ik over de 130 kilo kwam. in de zwangerschap van abby in de 3 weken wat ik wist kwam ik nog een 6 kilo aan.

in me oude levenstijl at ik per dag:

 • 9 boterhammen
 • avondeten 2 borden
 • 2 zakken chips in de avond
 • ijsje of een milkshake
 • heel veel tussendoortje zoals een mars , twix
 • en als ik zin had halde ik me savonds laat nog een pizza of friet.
 • en dronk 10 glazen cola op een dag

Het was alsof er een schakelaar om werd gezet. ik kwam terug van het ziekenhuis na de bevalling en zag de weegschaal staan. ik was erg nieuwsgierig wat ik zou wegen alsof alle kilos eraf zouden zijn na de bevalling, dit was maar 6 kilo.

maar vanaf toen besliste ik IK MOET ER VOOR GAAN! anders zou ik straks me dochter niet zien opgroeien.

ik begon veel minder te eten en eens veel meer te wandelen.. wat het wat vergemakkelijkte doordat ik het heerlijk vond om met Abby te wandelen, ik genoot daar ontzettend van en nog steeds.

ik deed express niet wegen elke week, deed het 1 keer in het half jaar omdat ik bang was dat het vies tegen zou vallen.

 

ik had xxxl en na een half jaar door die kleine verandering zat ik op xl-l.  woog nog 100 kilo. ik kon wel door het dak springen yes yes yes! was super trots op mezelf. en zo ging ik door maar nu ging het veel langzamer natuurlijk. ik hield vol en steeds wat meer lopen.

en thuis voor de tv sit-ups te doen en ochtend gym. en stukjes rennen met de buggie voor me. abby vond dat ook nog eens geweldig en viel er door in slaap. 2 vliegen in 1 klap! haha

na abbys 1ste verjaardag ging ik samenwonen, en daar at ik weer minder snacks.

wat ik eet nu op een dag:

 • twee broodjes of 2 plakken brood
 • avondeten nog geen heel bord meer zelfs
 • 1 tot 1,5 liter op een dag.
 • en savonds zo af en toe wat zoute sticks of een handje vol chips.

toen abby 1,5 jaar was werd ik weer zwanger hoppa weer 20 kilo eraan. had echt van die vreetbuien haha een frikandel speciaal, ijshoorntjes en friet sloeg ik nooit af! haha zat voor de zwangerschap op 80 kilo en erna weer op de 100. kwam thuis en woog nog 90. pff voelde me weer zon verhangde dikzak. en na de kraamtijd weer rustig begonnen.

nu 7 maanden later gelukkig nog maar 67.

mag max tot de 58 komen, als ik er onder kom heb ik officieel ondergewicht. merk dat ik nog steeds eigenlijk de lat te ver leg. ik wil max tot 63 gaan maar gelukkig blijf ik nu mooi op dit gewicht hangen en ben er vrij TROTS op!.

merk nu ook dat ik veel meer kan met de kinderen en dat voelt heerlijk!

lekker rennen en lekker voetballen. tikkertje spelen ect ect.

ik ben nu een gezonde mama die veel met de kids kan doen en het voelt echt bevrijdend! veel beter in me vel. kom zelfs een maatje 38/40 aan op mijn huwelijk.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je