Snap
  • Mama
  • #alleenstaandemoeder
  • #singlemom
  • singlemomlife
  • Toeaanvakantie

Op vakantie als single mom

Was weer top (voor de kids)

Alleen met de kinderen op vakantie. Het was één van de dingen waar ik het meeste tegenop zag na de scheiding...

Naast het financiële plaatje (vakantie voor 3 in je eentje ophoesten in het hoogseizoen!), ook de hele reis/vakantie met 2 kleine kids in je eentje trekken!

Gelukkig heb ik nu al een paar keer kunnen ervaren dat je niet per se naar een tropisch paradijs hoeft te vliegen om je kids de vakantie van hun leven te bezorgen.

Twee jaar geleden, die regenachtige camping vakantie, dat beschouwen ze nog steeds als dé leukste vakantie ever!

En die kanjers zijn flexibeler en groter dan je vooraf denkt. Ze sjouwen gewoon zonder te zeuren hun eigen spullen als ze zien dat jij je handen vol hebt en ze helpen ontzettend mee!!

De spanning vooraf, het enthousiasme om de kleinste dingen, de dankbaarheid die van ze afdruipt, het niks moeten alles mogen, die blije koppies, de extra knuffels... Natuurlijk doe je het hiervoor!

Een mini vakantie naar Terschelling, en dat met tropisch weer! Wat een cadeau.

In korte tijd nieuwe belevenissen, herinneringen voor het leven. Zo simpel als het springen in de wilde, stormachtige golven en krabbetjes vangen. Met de grote boot oversteken en fietsen door de duinlandschappen. “Mama, dit is zó leuk!”

(Smelt)

De roze wolk kant is prachtig! De foto’s om in te lijsten.

Maaaarrrrrr, voor mij is het echt niet het ultieme vakantie gevoel. Ben ik opgeladen? Nee! Het is echt niet relaxen in je eentje met de kids op vakantie.

Het mag verwend klinken. Dat is het misschien ook wel, maar het is wel eerlijk...

En het mag best gezegd. Ik voel en geloof dat ik de betere versie (en moeder) van mezelf kan zijn als ik ook even écht kan opladen!

Ga ik nu zielig doen? Absoluut niet!! Ik deel alleen even de 2 kanten van de mooie foto’s die voorbij vliegen op mijn insta account...

En beloof mezelf dat het volgend jaar anders gaat zijn. In actie!

Dus nieuwe goals;

1. Sparen om volgend jaar naar een heel fout All -inclusive kinder paradijs te vliegen, waar de kids hun lol op kunnen en mama niet hoeft te koken, op te ruimen, wassen en programma’s in elkaar moet flansen. (Wil het een keer geprobeerd hebben)

2. Mezelf gunnen om ook alleen op vakantie te gaan!

Afgesproken? Afgesproken. Box ??#monoloog

Iemand nog leuke tips?

Herkenbaar voor andere single moms; gesloopt terug komen van je ‘vakantie’?

Liefs, Marinza

4 jaar geleden

Top!! Ik kreeg er ook altijd de kriebels van, maar ga het zéker doen volgend jaar! Dat mogen we onszelf (en de kids) toch gunnen?! ;-)

4 jaar geleden

Heel herkenbaar voor deze alleenstaande mama! Ik heb altijd geroepen dat all inclusive niks voor mij was, maar wat een heerlijkheid! In 2017 de laatste vakantie 'oude stijl' gedaan (lekker avontuurlijk; kris kras door Europa treinen) en toen ik gesloopt terug kwam heb ik besloten het vanaf 2018 anders te doen. Nu net terug van onze tweede cruise. Gewoon genieten en weer helemaal opgeladen thuiskomen!