Snap
  • Mama
  • Vakantie dagje weg

Op stap met een dreumes en een baby

"Oke, hoe gaan we dit doen?"..

Als ik alleen ben met de kids en ergens heenga voel ik me net een pakezel. Maxicosi, mijn dochter moet nog getild worden, de reistas en mijn eigen tas niet te vergeten. Laat staan als ik ook nog een campingbedje mee moet sjouwen. Het zijn gigantische drempels waar ik elke dag tegenop zie.

Als ik op pad wil met de kinderen dan heb ik een strak schema hoe ik dit aan ga pakken, ze beide kant en klaar krijg op tijd en dan nog is het de vraag: "Welke kinderwagen?"
Ik heb een tweelingwagen maar die is erg oud (geen geld voor een nieuwe), en de zitstoel van hailey zit meer geklemd dan vast omdat de maxicosi er eigenlijk niet op lijkt te passen. DUS die gebruik ik zo min mogelijk. Daarnaast kom ik daar de bus niet mee in, dan moet ik te veel kiepen. Wel heb ik nog een 1 persoonswagen, een soort buggy en dan kan ik mijn zoontje van 2 maanden in de draagzak dragen. Ook kan ik mijn dochter aan de hand een stukje laten lopen en de kleine in de kinderwagen of draagzak. Maar een draagzak is ook niet goed om te lang te gebruiken voor de heupjes, en mijn dochter kan nog niet zo lang lopen (ze is 13 maanden). Eigenlijk te veel keus. Mijn zoon en dochter zijn inmiddels 17 kilo bij elkaar en dat lukt me steeds slechter om te tillen.

Ik ben blij als zoonlief rechtop kan zitten, dan kan ik in de tweelingwagen allebei de zitjes zetten dan staat het wat stabieler.

Zucht. Nog even volhouden!

10 jaar geleden

Heel herkenbaar, ik heb zelf ook een kinderwagen voor twee, maar dan niet naast elkaar maar achterelkaar. Ik kan dan mijn baby laten liggen in het nestje en mijn peuter zit er boven in een zitje. Nu mijn jongste niet meer hoeft te liggen zitten ze boven/onder elkaar. Alleen ik heb nu het probleem dat mijn oudste niet altijd meer wil zitten in de kinderwagen, maar alleen lopen is ook niet altijd een optie... ach ja en zo rommelen we maar door ;-)

10 jaar geleden

Ik herken dit wel, ik ga dus eigenlijk ook nooit ver weg met de kids.. een beetje wandelen door het dorp ofzo. Straks 3 weke vakantie op terschelling, willen dan fietsen en de jongste kan dan nog niet in het zitje.. dus hoe los ik dat het beste op? fietskar, bakfiets of de baby-mee.. ik kom er niet uit

11 jaar geleden

Heel herkenbaar mijn zoons zijn nu 4 en 3 jaar oud, ik had tweelingbbuggy waarvan ik zitje plat kon leggen waar baby in nestje inlag, ik heb deze via marktplaats gekocht en weer verkocht voor 50 euro. Later had ik een zit plankje waar oudste op kan zitten achter kinderwagen ook via markplaats. Het is ff lastig maar duurt maar klein poosje voor je weet loopt oudste eind mee. Succes gr reinette

11 jaar geleden

Dat is lastig zeg. Jammer dat je geen geld hebt voor een nieuwe tweelingwagen. Misschien heb je wel geld voor een andere tweedehands? koninginnedag komt er aan, wie weet kun je iets op de kop tikken. Succes ermee in ieder geval...