{{ message.message }}
{{ button.text }}

Op naar 2016, meer genieten van mijn blessings!

Tel je zegeningen, hoe vaak doe je dat eigenlijk? Dit jaar ben ik tot bezinning gekomen. Dat ik 2016 anders in moet gaan steken.

Afbeelding blog 'Op naar 2016, meer genieten van mijn blessings!'

Alweer ruim 9,5 maand ben ik trotse mama van Kjelt. Zonder twijfel de grootste blessing te noemen van 2015!  Tot Kjelt zijn geboorte ging ik altijd maar door en door. Totdat ik met zwangerschapsvergiftiging werd opgenomen ben ik werkzaam gebleven en slechts enkele dagen na de bevalling was ik weer hard aan het werk. Omdat ik een workaholic ben? Nee dat niet! Maar met een eigen bedrijf is het nou eenmaal nodig dat er geld binnen blijft komen, de kachel moet toch blijven branden. 

De eerste maanden met Kjelt ging het erg goed, de combinatie baby en werk. Hij sliep nog veel. Daarna werd ons lieve mannetje een stuk actiever en daarmee ik ook ;-) Ik vond het veel leuker om met Kjelt te spelen als ik dan toch thuis was. Omdat er op die manier natuurlijk geen geld binnen kon komen hebben we de beslissing genomen om Kjelt toen hij 6 maanden oud was een paar dagen per week naar de kinderopvang te brengen. Ik voelde me er wat schuldig over, maar wat heeft hij het naar zijn zin! Zijn ontwikkeling gaat super en hij kletst een eind raak wanneer ik hem aan het einde van de middag op haal. Zodra Kjelt is weg gebracht zit ik continue achter mijn laptop te stampen en zelfs als Kjelt weer thuis is en op bed ligt ben ik nog hard aan het werken, eigenlijk is er maar weinig rust. Ik stress teveel over of alles wel op tijd klaar is en er is weinig tijd voor mezelf en voor mijn partner. Na maanden zo door te ploeteren, besefte ik me dat dit het allemaal niet waard is. Het belangrijkste in mijn leven zijn mijn 2 mannen. Daar wil ik tijd mee doorbrengen, écht qualitytime, niet met continue in mijn hoofd wat er allemaal nog moet gebeuren. 

De knoop doorhakken heeft moeite gekost, maar ik ben inmiddels hard op zoek naar een baan. Ik wil geen zelfstandig ondernemer meer zijn. Ik wil een goede balans tussen werk en privé en wil er vooral écht zijn voor mijn zoon wanneer ik niet achter de laptop zit. Mijn blessings, mijn geweldig lieve vriend en super goede papa - en mijn lieve vrolijke gekke zoon.... Waar ik dolgelukkig van word, daar wil ik alles voor doen! 2016 gaat een nieuwe start worden, een mooie start. Een jaar waarbij ik in acht neem wat écht het allerbelangrijkste is: mijn gezin! Ik ben er klaar voor!

2015-11-14 13.36.35.jpg

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je