Snap
  • Mama

Op naar 2016, meer genieten van mijn blessings!

Tel je zegeningen, hoe vaak doe je dat eigenlijk? Dit jaar ben ik tot bezinning gekomen. Dat ik 2016 anders in moet gaan steken.

Alweer ruim 9,5 maand ben ik trotse mama van Kjelt. Zonder twijfel de grootste blessing te noemen van 2015!  Tot Kjelt zijn geboorte ging ik altijd maar door en door. Totdat ik met zwangerschapsvergiftiging werd opgenomen ben ik werkzaam gebleven en slechts enkele dagen na de bevalling was ik weer hard aan het werk. Omdat ik een workaholic ben? Nee dat niet! Maar met een eigen bedrijf is het nou eenmaal nodig dat er geld binnen blijft komen, de kachel moet toch blijven branden. 

De eerste maanden met Kjelt ging het erg goed, de combinatie baby en werk. Hij sliep nog veel. Daarna werd ons lieve mannetje een stuk actiever en daarmee ik ook ;-) Ik vond het veel leuker om met Kjelt te spelen als ik dan toch thuis was. Omdat er op die manier natuurlijk geen geld binnen kon komen hebben we de beslissing genomen om Kjelt toen hij 6 maanden oud was een paar dagen per week naar de kinderopvang te brengen. Ik voelde me er wat schuldig over, maar wat heeft hij het naar zijn zin! Zijn ontwikkeling gaat super en hij kletst een eind raak wanneer ik hem aan het einde van de middag op haal. Zodra Kjelt is weg gebracht zit ik continue achter mijn laptop te stampen en zelfs als Kjelt weer thuis is en op bed ligt ben ik nog hard aan het werken, eigenlijk is er maar weinig rust. Ik stress teveel over of alles wel op tijd klaar is en er is weinig tijd voor mezelf en voor mijn partner. Na maanden zo door te ploeteren, besefte ik me dat dit het allemaal niet waard is. Het belangrijkste in mijn leven zijn mijn 2 mannen. Daar wil ik tijd mee doorbrengen, écht qualitytime, niet met continue in mijn hoofd wat er allemaal nog moet gebeuren. 

De knoop doorhakken heeft moeite gekost, maar ik ben inmiddels hard op zoek naar een baan. Ik wil geen zelfstandig ondernemer meer zijn. Ik wil een goede balans tussen werk en privé en wil er vooral écht zijn voor mijn zoon wanneer ik niet achter de laptop zit. Mijn blessings, mijn geweldig lieve vriend en super goede papa - en mijn lieve vrolijke gekke zoon.... Waar ik dolgelukkig van word, daar wil ik alles voor doen! 2016 gaat een nieuwe start worden, een mooie start. Een jaar waarbij ik in acht neem wat écht het allerbelangrijkste is: mijn gezin! Ik ben er klaar voor!

8 jaar geleden

Dankjewel Maartje! Het is soms best wel pittig, de combinatie baby en een eigen bedrijf. Zeker omdat we tussendoor ook nog 2x verhuisd zijn. Hoe dan ook heb ik gelukkig wel altijd heel erg kunnen genieten van ons kleine mannetje. Hij is nooit een seconde aandacht te kort gekomen. Liever dat ik 's avonds/'s nachts doorwerkte dan dat ik hem ook maar iets tekort zou doen. Maar ik kijk wel uit naar de toekomst, meer rust in ons gezinnetje!

8 jaar geleden

Hoi Soula, dankjewel voor je reactie. Ik geloof het gelijk hoor, dat een baan in loondienst ook stress kan veroorzaken. Als zelfstandige bekijk je alles toch ineens anders dan vóór die periode. Het fijne lijkt me echter wel dat er meer financiële stabiliteit is en het idee dat je wel de deur achter je dicht kan doen als je klaar bent met werken.

8 jaar geleden

Dankjewel Naomi :)

8 jaar geleden

Mooi geschreven mandy. Er zijn teveel mooie dingen om van te genieten. En het allermooiste is je eigen gezinnetje. Ik heb alles meegekregen en begreep niet dat je het kon.....zoveel werken en daarnaast toch ook veel genieten. Wij vrouwen kunnen veel, maar niet alles. Geniet van je gezinnetje en hopelijk komt er snel een mooie baan op je pad.