{{ message.message }}
{{ button.text }}

​Op het moment dat hij je hand los laat..

Stappen gaat met vallen en op staan. Soms staat er een kast in de weg en soms is hij blij dat hij een luier draagt.

Afbeelding blog '​Op het moment dat hij je hand los laat..' Achtergrond blur afbeelding

Binnenshuis wordt alles stappend gedaan, al kan hij nog niet zelf opstaan zonder ondersteuning van een meubelstuk of speelgoed. Hij rent letterlijk het hele huis door, hij vindt het prachtig. Regelmatig valt hij natuurlijk, maar hop, gelijk kijken waar hij weer kan gaan staan.

Ook buiten stappen is natuurlijk heerlijk, want daar kun je nog veel verder! De wereld oogt zo groot voor onze kleine man.

Een kleine maand stapt hij nou echt stevig en alleen, de wereld rond. Waar hij voorheen regelmatig mama's handje nog stevig vast hield, komt het nu steeds vaker voor dat hij mij los laat. Hij heeft mama nu al niet meer nodig. Graag begeleid ik hem nog de wijde wereld in, maar onze kleine man wil graag zelf ontdekken.

Prachtig vind ik het, dat hij steeds vaker zeker genoeg is om mama's vinger los te laten en zelf naar de auto te stappen. Of dat hij zelf op onderzoek uit gaat bij de kinderboerderij.

Gelukkig zijn er ook nog vaak genoeg momenten dat hij mama nodig heeft, omdat de grote wereld ook best wel spannend is. Dan blijkt die geit opeens best wel dicht bij te komen, dan is mama's handje wel zo veilig.

Vanmorgen bracht ik de kleine naar het kinderdagverblijf aan de overkant van de straat. Hij heeft mijn wijsvinger vast terwijl we over de drempel van de voordeur naar buiten stappen. Zodra hij over de drempel is, laat hij mijn hand los. Hij blijft netjes naast mij en loopt niet zo de straat op, maar mama's hand had hij niet nodig.
Totdat we de straat over willen steken en hij het stoepje af moet stappen..

Gelukkig hij heeft mij nog nodig (en dat zal vast nog heel lang duren)

(Blog foto Mama en Uk, 31 januari 2015).

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je