{{ message.message }}
{{ button.text }}

Op een houtje bijten

Nu moet ik eerlijk bekennen dat wij  als echte Brabantse levensgenieters regelmatig lekkere dingen in huis halen of genieten van een gezellig uitje, dus wat extra bezuinigen moet te doen zijn. In de tussentijd ben ik stiekem ook behoorlijk wat aan het 'hamsteren': als ik cadeautjes in de aanbieding zie dan koop ik ze ( met resultaat: een zolder als pakhuis ) en ik waag ook de gok om nu al kleding te kopen voor de meiden voor volgend jaar winter. Dat scheelt een ( hele dikke ) jas! Langzamerhand begint het bezuinigen echt een hobby te worden. De verschillende kortingscodes online en acties in de winkel kan ik bijna dromen. Ook ben ik een vaste klant van websites als Groupon en vakantieveilingen.nl

Afbeelding blog 'Op een houtje bijten' Achtergrond blur afbeelding
Crisis en bezuinigingen...deze woorden zie je in ons land de laatste tijd behoorlijk vaak voorbij komen. Volgens de media zijn er op dit moment erg veel gezinnen in financiële nood en moeten ze aankloppen bij de voedselbank. Soms denk ik wel dat de media er graag een schepje bovenop doet, maar dat het minder goed gaat is een feit.Een houtje mag dan misschien behoorlijk knapperig zijn, iedereen zal toch liever een verse boterham of bord lasagne naar binnen werken en als dat niet meer dagelijks kan is dat natuurlijk vreselijk. Wij werken allebei en hebben een modaal inkomen en zien het bezuinigen al aankomen. Klagen mogen we zeker niet, maar we voelen sinds kort echt wel dat het minder gaat. Minder toeslagen, een hoog eigen risico ( door mijn in januari ontdekte psoriasis meteen al kwijt )en vrijwel geen mogelijkheden meer voor een vaste baan. Over een half jaar is het contract van mijn partner afgelopen en gezien de lage hoeveelheid vacatures op dit moment zit de angst er toch wel in dat hij dan daar weg moet om vervolgens een tijd onvrijwillig thuis te zitten. Niet fijn voor je ego en ook niet voor de portemonnee. Nu moet ik eerlijk bekennen dat wij  als echte Brabantse levensgenieters regelmatig lekkere dingen in huis halen of genieten van een gezellig uitje, dus wat extra bezuinigen moet te doen zijn. In de tussentijd ben ik stiekem ook behoorlijk wat aan het 'hamsteren': als ik cadeautjes in de aanbieding zie dan koop ik ze ( met resultaat: een zolder als pakhuis ) en ik waag ook de gok om nu al kleding te kopen voor de meiden voor volgend jaar winter. Dat scheelt een ( hele dikke ) jas! Langzamerhand begint het bezuinigen echt een hobby te worden. De verschillende kortingscodes online en acties in de winkel kan ik bijna dromen. Ook ben ik een vaste klant van websites als Groupon en vakantieveilingen.nl Hoe zit dat met jullie? Bezuinigen jullie ook? Raakt jullie portemonnee ook sneller leeg of hoeven jullie nergens op te letten?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je