{{ message.message }}
{{ button.text }}

Onze kerststal deel 1

Wat mij betreft had de kerstboom nog even op zich laten wachten, maar Kleuter en zijn zusje dachten daar anders over.

Afbeelding blog 'Onze kerststal deel 1' Achtergrond blur afbeelding

Sinterklaas is het land weer uit. Tijd voor rust in ons huis. Wat mij betreft had de kerstboom nog even op zich laten wachten. Maar Kleuter is dol op alles wat lampjes heeft en vroeg zondagochtend of de kerstboom 'alsjeblieft lieve mama' haar intrede mocht maken. Nu zijn wij gezegend met een echte neppe kerstboom. Ik prefereer liever een echte kerstboom, maar met kleine kinderen en een vloerverwarming ben ik toch wel errug blij met onze nepperd.

Ik weet het, ik weet het. Papa en mama zijn de baas in huis. Maar ik zag mijn Kleuter en zijn zusje zo lief kijken. Ze stonden te trappelen om de boom op te tuigen. Ik smolt. En dat hadden ze door. De kleine slimmeriken. Dus ik toog naar zolder om daar de doom, ballen en andere kerstversiering naar beneden te halen. Een makkie, aangezien ik een paar weken terug de hele zolder heb opgeruimd en ik precies wist waar ik moest zijn. Onze boom staat dus te schitteren in de woonkamer. Kleuter en Diva hebben (de onderkant van) de boom versierd. Er zijn hierbij geen ballen gesneuveld, want wij hebben prachtige gekleurde plastic ballen. Ook onze themavensterbank is Kerst-klaar. Samen met Diva heb ik vandaag nog wat kleine aanvullingen gehaald: een glitter ijsbeer en glitter hertje. En oh ja, ook nog een kleine led-kerstboom voor ons manneke. Zo eentje die van kleur verandert als je hem aandoet. Vindt hij geweldig. Kan hij uren naar kijken.

Vorig jaar ben ik begonnen met het haken van een kerststal. Afgelopen weken heb ik nog wat poppetjes/diertjes gehaakt en nu is-ie toch echt wel compleet. Alle figuurtjes uit het kerstverhaal zijn present. Kleuter wist nog van vorig jaar enkele figuren bij naam te benoemen, zoals Maria, Jozef en kindje Jezus. Voor zijn zusje was het een nieuw verhaal....

Wordt vervolgd...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Nieuws

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je