{{ message.message }}
{{ button.text }}

Onze eerste dagen

Rondreis door Europa

Afbeelding blog 'Onze eerste dagen'

De eerste dagen van onze rondreis hebben we veel gedaan en gezien! We hebben met de meiden een mooie bos/bergwandeling gemaakt van een kilometer of vijf. Hanne in de draagzak (Bondolino) bij mij en Noa afwisselend zelf lopend of bij mijn man in de draagzak (Tula Toddler). Ging super en in wat meer bergachtig gebied is een draagzak een echte must bij wandelingen!

Verder zijn we naar Luxemburg Stad geweest. Als echte toeristen met de bus de stad in en dan in de bus erachter komen dat we het kaartje alleen maar contant kunnen betalen. Het was maar €4 en we kwamen tot iets van €1.50 ?. Gelukkig mochten we blijven zitten dus onze eerste keer zwartrijden in Luxemburg was een feit ?. Bij aankomst in het oude stadscentrum hebben we een grote wandeling gemaakt langs de grote zeer oude kerk, de imposante stadsmuur en andere mooie oude gebouwen. Noa vond het reuze interessant, want we hadden via de VVV een leuke speurtocht met als beloning het openen van de schatkist met een cadeautje. Zij blij en wij zagen meteen alle bezienswaardigheden. Hanne hobbelde lekker mee in de draagzak.

Halverwege had ik op het plein nog een euforisch sperzibonen? momentje met Hanne ?. Moeders van Rapley/Kleintjes-kinderen snappen dit ?.

Moet zeggen dat ondanks de leuke dingen die we doen en dat Noa echt geniet er toch best pittig is voor ons. Lukt me (nog) niet om goed te ontspannen. Heb ook al een paar keer gedacht ' waar zijn we aan begonnen. Noa vraagt veel negatieve aandacht, vooral als ik me met Hanne bezig houd en de dagen voelen net zo hectisch als thuis. Misschien heb ik het toch wat teveel geromantiseerd of het lekkere vakantiegevoel van 'even weg van alles' moet nog komen. We zijn tenslotte pas vijf dagen op weg.

Het opzetten en afbreken van de vouwwagen kost trouwens ook best veel tijd, zelfs zonder de voortent op te zetten. Als hij eenmaal staat is hij heerlijk, super bedden en veel ruimte met slapen, dat dan weer wel. Alleen met opzetten is een camper of caravan net iets relaxer verwacht ik.

We gaan nu richting het Zwarte Woud. Als ik dit aan het schrijven ben zijn we net weer onderweg na een tussenstop-overnachting. De ruim vijf uur rijden was toch iets teveel met een baby die het snel zat is.

Hopelijk lukt het om toch alle stress en spanning los te laten en lekker te genieten!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je