{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ont(LAST)ing 🐻

Alle vervelende aspecten van de darmflora van je baby + tips die mij er door heen hebben geholpen! 🍀

Afbeelding blog 'Ont(LAST)ing 🐻' Achtergrond blur afbeelding

Hey, misschien ben jij een van de gelukkige die niet te maken krijgt met buikpijn bij je baby. Hey, misschien wandel je er zo doorheen met 1 slechte nacht en krabbel je daarna veel vrolijk op.

Maar waar moet ik beginnen.. het begon bij de iconische woorden van onze Kraamzorg die de deur achter zich dicht gooide en even tussen neus en lippen zei; “Als die darmkrampjes heeft dan maak je fietsbewegingen”.

Inmiddels beland in week 2 en James veranderde van zoete baby naar een spuwende draak, ik zag aan alles dat die verkrampte. En inmiddels in week 17 kan ik zeggen dat het aardig is gezakt.

Osteopaat, kinderfysio, kinderarts en uiteraard het consultatiebureau zijn allemaal de revue gepasseerd. Mijn man werkt 50 uur in de week en ik stond er grotendeels alleen voor en net als vele kersverse moeders denk je/voel je dat je het beste voor je kindje kan zorgen. Maar als hij of zij non stop krijst omdat de ontlasting er niet of nauwelijks uitkomt lees dan even verder;

“Je bent nu op een punt beland, het is 2 uur snachts en die kleine ligt als een halve maan op je te slapen. Het is stil denk je, maar hoe moet dit morgen? Weer een dag, weer een dag vol gejank en een ontevreden baby. De twijfel slaat toe én je Googled suf. Overal staat letterlijk; zit het uit na 3 maanden word het beter, maar hij of zij is pas 4 weken. “ Toen sloeg bij mij weer de paniek toe. 

Oké hier zijn mijn tips (naast alle goedbedoelde tips op internet)

1. Koop of leen een draagzak of draagdoek 

2. Houd je baby zoveel mogelijk in een zit beweging. Hierdoor komen ze eigenlijk in een natuurlijke “poep” houding. Een osteopaat helpt zeker, maar maak een afspraak met een gespecialiseerde en schakel als het echt vervelend word de kinderarts in. 

3. Ik kocht van Weleda buikjesolie en bij elke verschoning draaide ik met de klok mee en masseerde ik James (de darmen blijven in beweging en hierdoor activeer je elke keer de darmen)

4. Denk niet gelijk het ergste, maar baken rust in voor jezelf (heb ik toen niet gedaan en na 3 maanden stortte ik in, precies hét moment dat je weer aan je werk gaat denken). Voor opa en oma is het maar een paar uurtjes, slaap bij en ga lekker douchen. Je laad op en je kan er weer even tegenaan.

Ik kan zeggen dat het nu met vlagen komt, we begonnen op advies van de huisarts met 15 weken met hapjes, de ontlasting komt regelmatig én af en toe is die nog wat huilerig maar weet dat er licht is aan het einde van de tunnel. Het komt echt goed. Er komt rust. 


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je