{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ons gezin is compleet

Onze droom was 3 kindjes, maar nu met 2 kindjes voelen we ons compleet.

Afbeelding blog 'Ons gezin is compleet' Achtergrond blur afbeelding

Onze oudste dochter heeft 4 jaar op zich laten wachten. Qua zwangerschap verliep alles super goed, mag niet klagen. Wel moest ik een maand eerder gedeeltelijk de ziektewet in. Alleen bij de controles bij de VK had ik altijd een hoge bloeddruk en dat werd goed in de gaten gehouden. Met 39 weken verloor ik wat vruchtwater en kreeg wat last van harde buiken en 2 dagen later werd ik ingeleid in het ziekenhuis. Bevalling verliep ook goed, alleen na 2 dagen voorweeën was ik wat vermoeid.

Onze jongste dochter kwam al vrij snel erachteraan. Ook deze zwangerschap verliep alles goed en heb tot het eind door kunnen werken. Lakte met 38 weekjes mijn eigen teennageltjes nog hihi… alleen wederom die hoge bloeddruk wat goed in de gaten werd gehouden en bij de groei echo bleek het kindje een wat klein maagje te hebben. Niets om ons zorgen over te maken. Met 39 weken moest ik naar de verloskundige voor controle en wederom een hoge bloeddruk, maar nu ook eiwitten in de urine. Ik kon gelijk door naar het ziekenhuis en ik bleek een zwangerschapsvergiftiging te hebben en de volgde ochtend zou ik worden ingeleid. En na een stortbevalling kwam daar onze 2e dochter. Ons meissie was maar 2590 gram en +/- 47 cm

Na 2 makkelijke zwangerschappen met alleen dan de hoge bloeddruk in zwangerschap nummer 1 en de zwangerschapsvergiftiging in nummer 2 met een wat kleiner kindje zet dit je toch aan het denken. In de eerste week na de bevalling werd me al verteld dat mochten we nog een kindje willen we onze controles bij de gynaecoloog zouden krijgen en niet via de verloskundige.Dan denk je na, wil je het risico nog eens lopen, in hoeverre is de hoge bloeddruk dan een gevaar, krijg je dan weer een zwangerschapsvergiftiging en wanneer. Allemaal vragen waar je natuurlijk geen antwoord op krijgt. Een 3e zwangerschap kan ook gewoon normaal verlopen en niks aan de hand zijn.

Na lang wikken en wegen hebben we besloten om het bij onze 2 dochters te houden. We voelen ons compleet en nu ze telkens ouder worden steeds completer. Het word makkelijker en we willen de “vrijheid” die we steeds beetje bi j beetje terug krijgen niet inleveren.

Wel heb ik het er in het begin even moeilijk mee gehad, het idee gewoon. Nooit meer zwanger zijn, de zwangerschappen vond ik allebei de keren geweldig om mee te mogen maken. En bij ons 2e kindje borstvoeding gegeven en ook dat vond ik zo’n fijne bijzondere tijd.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je