{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ons eerste vakantie als gezin naar Frankijk.

Onze eerste vakantie met Danni. Wat hadden we mee tijdens deze vakantie en wat hadden we beter thuis kunnen laten... En hoe is onze vakantie bevallen. Volgend jaar weer of doen we het toch anders? Lees je mee?!

Afbeelding blog 'Ons eerste vakantie als gezin naar Frankijk.'

De zomervakantie is voorbij, iedereen weer naar school en de meeste weer aan het werk. Ik gok dat de laatste hittegolf nu ook wel is geweest. En dat is eigenlijk helemaal prima. Onze vakantie zit er namelijk al heel lang op. Begin juli zijn wij al op vakantie geweest. Ons eerste vakantie als gezin naar Frankrijk.

De laatste keer dat we naar Frankrijk zijn geweest was 4 jaar geleden, met ze tweeën en dan hoef je alleen maar rekening te houden met elkaar en nu was er nog een klein meisje waar je ook de nodige spullen voor mee moest nemen en die natuurlijk ook graag op haar (vaste) tijden wilde eten. Hoe heb ik/wij dat ervaren?

Laat ik beginnen met het feit dat we echt teveel zooi mee hadden. Alles is te koop maar het leek mij toch wel handig als je alles bij de hand had dacht ik, onzin natuurlijk... Teveel broekjes, teveel shirtjes, teveel hydrofiele doeken, teveel luiers, alles teveel. Het enige wat niet teveel was waren de rompers voor Danni want dat was eigenlijk toch het meeste wat ze aan had of haar badpak tijdens het zwemmen. En die hydrofiele doeken kon ik ook wel even uitwassen want ik had tenslotte wasmiddel mee voor een handwasje.... Dus halverwege de vakantie hadden we een tas vol met spullen die we eigenlijk niet mee hadden hoeven nemen. En stond die tas onder de bank in de tent en die is niet meer aangeraakt. De tas kon zo aan het einde van de vakantie hup de auto weer in...

We zaten op een camping, een tent die er al stond en compleet was ingericht. Alle ruimte en we waren van alle gemakken voorzien. Net als thuis maar dan met 35 graden in Frankrijk, tussen de weilanden.

Danni vond het buiten zijn echt heel erg leuk. Ze kon toen nog niet tijgeren/kruipen maar ze wist precies hoe ze van het kleed af moest rollen om bij het gras te komen en om na het grondig inspecteren van het gras het ook nog even op te eten. Heel erg leuk voor haar dat dat begrijp ik. Het enige nadeel was dat we niet echt een buiten hadden waar ze even kon liggen zonder dat ik voor de 100ste keer het gras uit haar mond moest plukken.....

Zoals ik al zei een ingerichte tent, een normaal bed met een matras voor ons, een camping bedje voor Danni, waar ze ondanks de hitte erg goed sliep. Buiten zaten we aan een prima tafel, Danni in de Ikea kinderstoel TOP ding overigens waar ze de hele dag wel in wilde zitten maar wij waren na 2 weken de harde stoelen zonder hoge rugleuning toch echt wel zat.... Klinkt al goed he allemaal haha?!

Nou lijkt het alsof we het helemaal niet leuk hebben gehad maar dat is natuurlijk niet zo.. En het lag niet eens aan ons kleine meisje. De autorit ging goed, ze sliep goed en ook buiten of in de kinderwagen, ze vond alles leuk, kreeg geen genoeg van het zwembad, en ze was de hele dag vrolijk.. En als het een dag even anders ging vond ze dat meestal ook prima. Zij voegde zich wel aan de situatie. 

Wij moesten misschien nog wel het meeste wennen en vinden het thuis gewoon ook heel fijn. Ons thuis, lekker een rondje door de stad, wandelen door het bos lunchen met een lekker kopje koffie bij ons favoriete tentje. Misschien een beetje burgerlijk maar dat doen wij toch het liefste. En dat is ook goed.

Dat moeten we volgend jaar toch maar wat beter gaan uitzoeken als we weer op vakantie gaan.

Zo zie je maar. Na je eerste vakantie als gezin kom je er pas achter wat je wilt, wat je niet mee moet nemen, kies je een tent of toch een huisje? En wat wil ik nou het liefste doen op vakantie?! 

Ah weten we dat weer voor volgend jaar! En dan laten we alle extra zooi thuis!

Je hebt niks nodig.

Alleen elkaar, je gezin, want het samen zijn is zo fijn.

Hoe hebben jullie je eerste vakantie ervaren als gezin? Namen jullie ook teveel mee? Wat zouden jullie de volgende keer anders doen tijdens jullie vakantie?

Liefs Leonie 

Afbeelding blog 'Ons eerste vakantie als gezin naar Frankijk.'

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je