{{ message.message }}
{{ button.text }}

onregelmatig werk met een baby

Hoi schat, hoe was het met onze dochter? Ja goed, tot vanavond! En zo kunnen we nog snel gedag zeggen. Regelmaat in een onregelmatig leven.

Afbeelding blog 'onregelmatig werk met een baby' Achtergrond blur afbeelding

Waar mijn man als ploegleider in de productie werkt en ik als verpleegkundige in een verpleeghuis, moeten we regelmaat vinden in een onregelmatig leven.

In den beginnen verliep dat prima, mijn man werkt wel regelmatige ploegen. Twee vroeg, twee laat, twee nacht. Dit houdt wel in dat hij weken van 48 uur maakt om daarna 4 dagen vrij te zijn. Zelf werk ik 24-36 uur, een min-max contract. Ik werk echter totaal ongestructureerd, er zit geen enkele regelmaat of logica in.
Wanneer mijn man een vroege dienst heeft, begint hij om 6 uur en moet dan 5.15 van huis weg. Als ik dan een nachtdienst heb dan werk ik tot 7.15, dat is een probleem. Toen onze dochter echter enkele maanden oud was wilde dat nog wel. Mijn man dropte haar op mijn werk en ik kon haar rustig in kantoor op een deken leggen, ze sliep dan gemakkelijk verder. Mocht ze op tijd wakker zijn had ik dan nog een fles pap bij de hand. Dan liep ik na het werk met haar naar huis en kon ze daar weer verder slapen en ik ook.

mijn vroege dienst duurt tot 3 uur en de late dienst van mijn man begint om twee uur, weer een probleem van enkele uren. Gelukkig een trouwe oppas oma die heel flexibel is en ontzettend lief! Wanneer ik een late dienst heb werk ik tot kwart voor elf, mijn man begint om half 11, en ja dat betekend opnieuw een probleem pfff. Ja en gelukkig kon er in het begin veel geregeld worden en sliep onze kleine meid altijd lekker door.

Nu echter is mijn werk verhuisd en moet ik met de auto, dit kost extra reistijd, langere oppastijd.
Ik probeer altijd zo te puzzelen dat ik mijn diensten weg ruil zodat we niet veel stress hebben omtrent oppas regelen.
Echter zou het ook best leuk zijn om mijn man ook nog eens te zien haha. Dan kunnen we nog met z'n drietjes op pad.

Mijn dochter is nu bijna 11 maand, en wel nu begint het zijn tol te eisen. Het vele werken in een onregelmatig ongestructureerd werkleven is erg pittig. Zeker nu ze ouder wordt, meer wakker is en dus ook veel meer energie heeft. Ik ben kapot, heb een drukke werkperiode achter de rug met de verhuizing en heb nu besloten gas terug te nemen.
Ik heb meteen de eerste twee weken van april vrij gepland om even lekker op vakantie te gaan. Wel met oma en mijn dochter, want mijn man heeft alleen de bouwvak vakantie en slechts hier en daar een enkele dag vrij....een drama...maar goed hij vindt het prima zo en laat ons lekker genieten! Topper!
Ik vroeg op mijn werk om ouderschapsverlof maar de planner gaf aan mij voorlopig gewoon niet meer dan 24 uur in te plannen. Ik kijk dan gewoon hoe het gaat en kan later altijd alsnog ouderschapsverlof aanvragen.

Op dit moment ben ik aan het werk en weet dat als ik thuiskom, ik mijn dochter meteen de fles mag geven, zo kan mijn man nog even uitslapen. Het is wel fantastisch om dan je dochter uit bed te mogen halen, maakt veel weer goed!

Maar ik weet,  dat als vanmiddag de wekker gaat, ik mijn man een kus geef en hem uitzwaai naar het werk. Om hem dan 's avonds weer een kus te geven als hij terugkomt en ik weer naar het werk ga.......

Gelukkig hebben we komend weekend samen vrij, en tja, dan staan er weer verjaardagen op de planning........#hoehoujehetvol

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je