{{ message.message }}
{{ button.text }}

Onherkenbare foto's & social media.

Wel of niet herkenbare foto's op Facebook en Instragram van je kind?

Afbeelding blog 'Onherkenbare foto's & social media.' Achtergrond blur afbeelding

Ik ben erg gevoelig voor meningen van anderen. En dan vooral over foto's op social media van mijn kind. Ik zit best veel op Instagram en Facebook en zie vervolgens de 'perfecte' gezinnetjes met de mooiste foto's. Ik heb er voor gekozen om mijn dochter niet herkenbaar op Facebook te willen, maar als ik bij andere mama's van die leuke foto's zie, denk ik vaak, dat wil ik ook! 

Maar waarom eigenlijk? En zitten die andere mensen wel op mijn babyspam te wachten? Waarschijnlijk de nieuwsgierige mensen wel en een grote groep mensen zullen vast denken 'Heb je haar weer met die baby foto's!'. En dan ga ik voor mijzelf afwegen, had ik het leuk gevonden als mijn moeder vroeger foto's van mij deelde met de hele wereld? Nou, eigenlijk niet. Waarom zou ik 't dan wel doen bij mijn kind? 

Ik maak zat leuke foto's die ik deel met mensen die dicht bij mij staan. En vind dat eigenlijk wel prima zo. Ik heb niet de behoefte om het groots te delen. Maar word wel een tikkie jaloers van die moeders die hele toffe foto's delen. 

Ik spreek mijzelf vaak tegen hierin en merk dat veel mama's een andere mening hebben. Of eigenlijk een eigen mening. En dat mis ik soms bij mijzelf. Ik vind het vaak te belangrijk wat andere vinden en doen. Daar moet ik echt mee stoppen. Ik word er zelf niet gelukkiger van en mijn kindje al helemaal niet. 

Je hoort ook van die gekke verhalen van foto's die worden gebruikt op website waarvan je het niet eens wist dat de bestonden. En dat is echt wat ik wil voorkomen. Het zou je maar gebeuren!

Dus ik blijf bij mijn punt en hoop dat ik zelfverzekerder wordt in dit onderwerp en überhaupt over de keuzes die ik maak rondom de opvoeding van mijn kind. En wat andere vinden... probeer ik te negeren. :)

Hoe gaan jullie om met social media en foto's van je kindje(s)? Let me know!


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je