Snap
  • Mama
  • Relatie

Ongevraagde meningen om gek van te worden!

Alleenstaande moeders zullen dit vast herkennen. Die ongevraagde meningen of je nu wel of geen contact meer hebt met de vader van je kind.

Laat ik voor ik begin even kort mijn situatie uitleggen.

Ik word een alleenstaande moeder inmiddels 38 weken zwanger. Ik heb geen relatie maar ook volledig mijn ex (vader van m'n kind) uit mijn leven gezet en dus ook uit het leven van mijn kind. Dit omdat hij constant loog, manipuleerde en dan ja hoor z'n drugs gebruik belangrijker vind dan zn kinderen. Al meerdere malen aangegeven zonder enig succes kies ik uiteindelijk voor de veiligheid van mn kindje en ben ik weg gegaan. 

Nu het probleem iedereen die het maar zielig vind voor hem dat ie zijn kind niet ziet.

Ik word er letterlijk GEK van! Altijd die oordelen klaar alsof ze er met hun neus boven op hebben gezeten maar dan denk ik wat is belangrijker? Veiligheid van je kindje of iemand die vind dat ie met elk positief/negatief ding zijn eigen mag "trakteren" op een lijntje en joint?

Heb het meerdere malen aangegeven of ie er mee wilde stoppen maar nee liegen dat je gestopt bent en stiekem midden in de nacht uit bed gaan en een jointje roken.

Grenzen zijn bereikt en keuzes gemaakt en daar moet mee geleefd worden en zijn al die "goed" bedoelde meningen totaal overbodig. Het veranderd helemaal niets!

6 jaar geleden

Ben het helemaal met je eens! Iedereen heeft het over de rechten van de vader. Ik draai het graag om, een kind heeft recht op zijn beide ouders, mits dit veilig is! In dit geval is je kindje niet veilig bij de vader dus heeft je kind er recht op dat jij hem/haar als moeder beschermt! En dat doe je ook! Veel respect voor je in deze zware laatste loodjes van je zwangerschap.

6 jaar geleden

Ben er al helemaal op voorbereid dat ze haar vader een keer wilt zien. Ik kan dat niet voor eeuwig weg houden van haar maar niet als ze nog zo jong is ze gaat kruipen en een keer die rotzooi vind en in haar mond stopt moet er niet aan denken! Maar goed dat terzijde stoor me er aan dat ze me vertellen wat ik moet doen zal ook gedeeltelijk wel aan de hormonen liggen haha

6 jaar geleden

Eerlijk ik snap jouw wel. Maar ik snap sommige meningen ook wel weer. Niet over de papa hoe jij hem beschrijft hoor. Maar ooit wil je kindje waarschijnlijk wel weten wie haar papa is. En bij die papa heeft ze ook een opa en oma. Die zien misschien ook graag hun kleinkind opgroeien. Sommige keuzes die wij maken in het leven betrekken niet alleen op ons. Jouw keuzes. Daar verandert niemand wat aan, maar liever dat ze het aan je vragen dan dat ze achter je rug zitten van, goh dat is toch ook zielig enz. Ik vind het wel heel knap dat jij deze keuze hebt gemaakt.

6 jaar geleden

Heel goed meid! Wat sta je sterk in je schoenen. Ken je niet, maar ben trots op je.