{{ message.message }}
{{ button.text }}

Onenigheid die alleen ouders overkomt

Ik heb een nieuwe verzorgingstas. Ik vind m cool -kan dat woord eigenlijk nog wel?-, maar hij drijft wel een wig in ons huwelijk…

Afbeelding blog 'Onenigheid die alleen ouders overkomt'

Het hebben van kinderen en de bijbehorende accessoires levert een nieuwe discussie op. Waar voorheen de grootste discussies waren over de kleuren op de muur, wel of geen nieuwe auto -meneer struint marktplaats al weer af als wel ‘al’ een maand een nieuwe auto hebben-, gaat het nu over heel andere zaken. Baby en aanverwante zaken. En op dit moment heel specifiek de verzorgingstas.

Ooit, toen ons kleine meisje nog in aantocht was en ik niet kon kiezen uit het brede spectrum van verzorgingstassen, heb ik een tas gekocht. Een tas die de heer des huizes best mee durfde te nemen, zo neutraal was hij. Na bijna drie jaar en twee kindjes gaf deze nuttige tas de geest en ik moest nu iets doen wat ik steeds voor mij uit had geschoven. Een nieuwe verzorgingstas kopen. Niet wetend dat dit in een relatiecrisis zou uitmonden.

In de stad zie ik een tas die potentieel gevuld kan worden met baby en kinderspul. Schoonzusje dat mee is op shoptocht keurt hem ook goed. Toch stuur ik- in de ware overleghuishoudenhouding- een appje naar de heer des huizes. Of hij bezwaar tegen deze tas heeft. Uiteraard niet -geen bezwaar hebben hoort bij de functie van de man in dit overleghuishouden- blij ga ik tot aankoop over.

Maar dan…
Ik kom thuis en vol enthousiasme show ik mijn nieuwste, voorgekeurde (!), aankoop en zie de horror in de ogen van mijn man. Dit was duidelijk niet wat hij voor ogen had. ‘Dáár ga ik echt niet mee lopen schat, je zal vanaf nu de tas zelf rond moeten slepen.’ wordt mij medegedeeld. Vol ongeloof staar ik hem aan. Hij was het toch die mijn aankoop goedkeurde?
Maar nee, hij is onvermurwbaar. Deze tas wil hij niet dragen. Zelfs mijn argument dat de tas een hele neutrale, zwarte achterkant heeft die hij aan de wereld kan showen, wordt nietig verklaard. Elke man in onze omgeving wordt erbij gehaald en allen keren ze zich tegen mij. Deze tas kan echt niet.

Nu hebben we dus een probleem. Ik moet de tas aan dragen. Mét zijn portemonnee en sleutels erin. Want reken maar dat míjn verzorgingstas dient als opbergplek voor zijn toebehoren...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je