Snap
  • Mama
  • Gezond

Oh nee, het is zover.. Sporten

Mijn lieve mannetje is alweer zes weken, dat betekent dat ik weer mag sporten.. oké,oké, moet sporten ;)

Ah, mijn kleine mannetje is alweer 6 weken. Hij lacht, begint echt contact te maken, af en toe komt er een ‘gesprekje’ op gang. Ik krijg onderhand mijn broeken (bijna) in een vloeiende beweging aan. Ze dicht krijgen is een heel ander verhaal, maar dat terzijde. Ik dwaal af.. na zes weken mag ik weer sporten! Ha, klinkt dat even alsof ik er enorm zin aan heb ;)

Tegenwoordig zie je overal ‘fitgirls’. Van die mooi gespierde vrouwen in strakke sportpakjes. Daar heb ik vrede mee. Oké, misschien een beetje jaloezie. Ik troost mezelf dat ik moeder ben van vier kinderen.. kortom mijn buik spieren zijn kwijt. En tijd om ze te zoeken is schaars, met vier kinderen. Natuurlijk kan ik ’s avonds als ze op bed liggen gaan sporten maar hé, wanneer moet ik dan op de bank hangen?!

Maar nu hoef ik Instagram maar te openen en dan zijn daar de ‘fitmoms’ en wat zien ze er mooi uit. Te strak voor woorden. NEEEEE! Daar gaat mijn excuus. Bij mijn vorige zwangerschappen had ik het geluk dat ik nog jong en rekbaar was, binnen no-time liep ik weer rond alsof er niks gebeurd was. Maar helaas, die tijd is voorbij en ik moet nu toch echt aan het werk wil ik ook maar iets op zo’n fitmom lijken. Alleen met een gezellige zumba les ga ik het niet redden. Waarschijnlijk helpt het al als ik na het sporten de snackbar achterwege laat. Dus lief vriendinnetje, wil je me niet meer meeslepen als ik net goed bezig ben? ;) Ik ga een poging wagen, in januari.. Ik wil me eerst nog uitleven op twee kerstdiners en oliebollen.

Die fitmoms kunnen sporten samen met hun baby, het ziet er heel vermoeiend uit maar ik moet dat toch ook kunnen?! Ik ben al begonnen onder het voeden s nachts. Dan ben ik toch wakker. Kan ik net zo goed iets van de muur af gaan zitten, en al wiegend mijn buikspieren ‘trainen’. Tot ik me bedenk dat ik niet spoor zo midden in de nacht. Zo lang hou ik dat dus ook niet vol;)

Dus goede voornemens 2016: Sporten tot er een fitmom tevoorschijn komt.  

8 jaar geleden

Toffe blog, en inderdaad heel herkenbaar! Uit getuigenissen blijkt dat onze loopapp "Hardlopen met Evy" heel wat succes kent bij jonge mama's. Om je op weg te helpen, schenken we je graag een gratis trainingsschema voor de Hardlopen met Evy app. Contacteer ons op hardlopenmetevy@energylab.be voor jouw extra kerstcadeau. We zijn uiteraard ook benieuwd naar jouw ervaringen met onze loopapp, laat het ons zeker weten. Groeten, Energy Lab, de makers van de Hardlopen met Evy app.

8 jaar geleden

Wat fijn dat jij een perfect leventje hebt, 'mama' Theo. Doe er wat mee.

8 jaar geleden

Betekent met een d. Hele verhaal overgeslagen, wat een afgang, 'fitmom'.

8 jaar geleden

Haha ik herken jouw verhaal zo. Dan weliswaar geen 4 kids maar 2 onder de 2 en de jongste 8 weken. Ben laat begonnen dus ook niet meer de jongste en wil ook best een beetje als een fitmam uitzien. Was 2 weken redelijk bezig. En inderdaad dan ging ik wat quads doen als ze sliepen werd er alweer 1 wakker. Dan maar met deze in mijn armen verder. Hoef ik toch geen thumballs aan te schaffen zo. Ma na 2 weken kwam stiefzoon er ook nog bij en zat ik een week lang elke dag alleen met 3 kids thuis. Dan ben je avonds gewoon gebroken. Maar inderdaad ook voorgenomen anno 2016 echt te gaan beginnen. Moet denk ik gewoon niet te hard van stapel lopen, want dat houdt je toch nooit vol en een vast tijdstip aanhouden waarop je je oefeningen doet. Veel succes met je fitmam doelstelling naar vergeet niet. We zijn toch moeder van een aantal kids en dan is je lichaam nou eenmaal anders.