{{ message.message }}
{{ button.text }}

Oh jee, een wee! Klaarwakker en gezond nerveus...

De eerste tekenen van mijn bevalling waren de afgelopen dagen eindelijk een feit! Nu klaarwakker, zuchtend met elke +- 4 minuten een wee.

Afbeelding blog 'Oh jee, een wee! Klaarwakker en gezond nerveus...'

Oh jee, een wee! Klaarwakker en gezond nerveus.

Ons kleintje is nu al 9 dagen 'te laat'. Van alle kanten krijgen we berichtjes: ' is het nog rustig?' 'nog niet geploft?' 'uk wil echt niet he?'. Om wanhopig van te worden (hoe lief bedoeld natuurlijk ook). Dat purkie niet wil, wist ik zelf inmiddels ook wel...

Afgelopen dinsdag naar de verloskundige geweest voor mijn wekelijkse controle en om te kijken of er eventueel gestript kon worden. Helaas, half verstreken en nog gesloten. Afgesproken om vrijdag eventueel nog een consult te plannen, maar daarover zouden we nog bellen. Manlief heeft nu de hoop al opgegeven en bereid zich al voor op een uiteindelijke keizersnee.

Donderdagmiddag verloor ik plotseling slijm. Zo ook vrijdagochtend, toen de volledige prop. Zelf de verloskundige maar gebeld met dit heugelijke nieuws en ik mocht in de middag nog even langs komen. Controles zagen er goed uit en ik kon nu wél gestript worden. Het viel me alles mee, hoewel ik door de kramp wel richting station liep als een pinguïn.

De rest van de middag eigenlijk niks gemerkt, nog boodschappen gedaan, schoon gemaakt, gekookt... Gewoon de dagelijkse dingen. Wel had ik gigantische behoefte aan een warme douche voordat we ons op bed zouden nestelen met een goede film. Zo gewenst, zo gedaan.. En ja, toen was de film af...

Mijn kat, die normaal niet boven mag komen, had zich net lekker uitgebreid laten kroelen en was op mijn zij neergevlijd toen ik pijnlijke steken in mijn buik kreeg. Ik keek wel op de klok, maar zocht er weinig achter omdat het wel vaker gebeurde. Tot bleek dat de steken +- elke 5 minuten kwamen en klachten zich uitbreidde (kramp in mijn onderrug, gevoel dat je scheetjes moet laten).

Na twee uur aanhoudende weeën de verloskundige gebeld, die mij vroeg of het houdbaar was en of ik wilde dat er iemand kwam. Nuchter als ik ben zei ik dat ik me prima red, maar dat er op het blaadje staat dat je moet bellen als je aanhoudende regelmatige weeën hebt (ja toch?!). Afgesproken dat ik bel als ik wil dat er iemand komt kijken.

Voor nu ben ik al 4 uur bezig met het wegzuchten van weeën, met naast mij manlief die zich nog van niks bewust is en nog geen idee heeft dat ie z'n kindje waarschijnlijk dit weekend mag verwelkomen. Keep you posted!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Nieuws

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je