{{ message.message }}
{{ button.text }}

‘Oh en als je dan de tweede hebt’

Misschien wil ik er maar 1?

Afbeelding blog '‘Oh en als je dan de tweede hebt’' Achtergrond blur afbeelding

Het onderwerp ‘hoeveel kinderen wil je?’ Is natuurlijk een vraag waar we allemaal onze antwoorden over hebben gegeven. Of dat nou was op de middelbare school met je vriendinnen of op het moment dat je een vriendje hebt en je je toekomst plannen bespreekt! 

Ik denk dat bij mij ook diverse aantallen zijn genoemd vroeger toen ik nog jong en onbezonnen was. Want toen vertelde niemand ons dat het allemaal niet vanzelfsprekend is. 

In mijn relatie hebben we regelmatig de opties regelmatig besproken. 

Voor mijn verjaardag 6 jaar geleden kreeg ik van Nick een puppy. Onze Benji, opslag verliefd en het is ook echt mijn kleine knuffeldier! Hij voelt echt als mijn kindje, het liefst sleep ik hem overal mee naar toe. Nadat Benji bij ons kwam was het voor mij duidelijk, dit is mijn hondje! 

Onze vrienden hadden het zelfde ras hondje en kochten er na een paar jaar een hondje bij. Zodat het hondje wat ze al hadden niet de hele dag alleen zou zijn. Dat is natuurlijk onwijs fijn voor de hondjes. En mee ging mijn gevoel op de rem. Zou ik als ik nog een hondje zou nemen mijn gevoel net zo sterk zijn als dat voor Benji is? Zou ik net zoveel van dat andere hondje kunnen houden als dat ik dat voor Benji doe? 

Precies deze gedachte is er ook met een tweede kindje. ( laten we niet op de zaken vooruit lopen en eerst dit kindje maar eens gezond op de wereld brengen maar dan nog ) 

Nu is dat natuurlijk niet de enige reden waarom voor ons -tot nu toe- één kindje welkom is. Maar alles in het leven wordt duurder, ik wil mijn kind alles kunnen geven wat mijn hart begeert en wil niet dat het kind iets te kort hoeft te komen. Ik wil opgevoed worden zoals ik dat zelf ook heb gehad. Nu vraag je je waarschijnlijk af of ik zelf enig kind ben? Nee, ik heb een jonger broertje. Heb ik ooit minder liefde ervaren? Nee, ook niet. Maar weer dit is dit puur ONS gevoel. Ook Nick is geen enig kind en heeft een jonger zusje en die staat er precies zo in. Ook is dit geen afgesloten hoofdstuk want we hebben beide iets van mocht na dit kindje ons gezin nog niet compleet zijn dan staan we er nog beide voor open. Dat is iets waar we heel realistisch in zijn, we zien wel hoe en wat! 

Ook over dit onderwerp ben ik heel open en krijg ik veel reacties. Ook mijn moeder heeft haar mening hier over die vind dat twee kinderen toch een completer gevoel geeft. Ook weet zij dat ik precies doe wat ik zelf wil dus ze zal achter elke keuze staan die ik maak hierin! Als ik maar gelukkig ben! 

Er zijn zat mensen die het zielig vinden want stel dat Nick en ik allebei overlijden dan is het kind alleen. Jij hebt nog altijd je broer? Ik vind dat altijd lastig en reageer altijd heel nuchter met als ze alle 3 omkomen heb ik ook niemand meer. Ik vind dat altijd rare opmerkingen want er kan altijd wat gebeuren toch? Of je gezin nu uit 3, 6, 8 of 2 bestaat! Elk nadeel heeft zijn voordeel, toch? 

Het lijkt wel of mensen jou gezin pas compleet zien als je met minimaal 4 mensen in een huis woont. Ik gok dat als je bewust kiest voor 1 kindje je altijd de vraag zult krijgen ‘Wanneer komt de volgende?’ ‘Is de tweede al in de maak?’ Vind ik toch gek! 

Misschien zijn die kindjes erna je niet gegunt of door omstandigheden is het slimmer om niet voor nog een kindje te gaan, misschien gaat het niet zoals gehoopt en kost het echt heel veel bloed, zweet, tranen en hormonen! Dan kun je mensen echt heel erg pijn doen. Vooral als het niet mensen hun eigen keuze is. Ik begon hier verder overna te denken na het programma ‘Niets liever dan een kind’ waarin Lisa Joy (Instagram : @lisajoykruis ) vertelde dat als ze in de speeltuin was met haar zoontje mensen vroegen naar de tweede terwijl het hun totaal niet makkelijk af ging! (inmiddels hebben ze een prachtige dochter erbij en vormen ze echt een pracht gezin, echt een volg tipje ook! ) 

Even terug naar mijn punt; Ik vind dat echt heel heftig als mensen daar dan een mening over gaan vormen of vragen gaan stellen! Veel mensen bedoelen het goed maar je weet nooit wat je losmaakt bij mensen! Pas alsjeblieft op met wat je aan mensen vraagt. En ja we leven in een vrij land met een vrijheid van meningsuiting maar dat betekent niet dat je zomaar alles kan zeggen!! Zo, dit was het nieuws! 

Laat mensen leven zoals ze willen leven en laat mensen de keuzes maken waar zij zich goed bij voelen! Als jij je goed voelt bij een 11tal, lucky You! Voelt jou gezin compleet met 1 hummel in huis, enjoy your family! 

Zeg nooit nooit, we zien hoe het loopt! 🤍


Haakwerkje gemaakt door; @liefsuitgemert

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je