Snap
  • Mama
  • Vakantie dagje weg

Offerfeest, was te merken op school.

Vandaag is/was het Offerfeest. Een feest waarbij kinderen die dat vieren vrij zijn van school (bij ons dan).

Op de basisschool van mijn dochter zitten redelijk veel kinderen waarbij thuis het Offerfeest gevierd wordt. Deze kinderen mochten vandaag dan ook thuis blijven van school. Dit zorgde vanochtend voor een rustig schoolplein, klassen die half gevuld waren.

Op het schoolplein was dit op de vroege ochtend al meteen een punt voor discussie. Enkele ouders waren van mening dat hun kinderen ook maar vrij moesten zijn en andere vonden het belachelijk dat een Nederlandse school ze vrij gaf, dit omdat ze ook de christelijke feesten vrij krijgen (zoals Goede Vrijdag, Tweede Paasdag etc.). Ik stond erbij en keek (en luisterde) er naar. Ik geloof nergens in (tja in mezelf hahah maar dat is een ander verhaal). Ik vind het eigenlijk wel goed van de school ook rekening te houden met allerlei godsdiensten. 

En zeg nou zelf: minder kinderen in de klas -> meer aandacht voor de kinderen die er wel zijn en dus ook mijn dochter! Ik zie het probleem nog steeds niet. 

Heb wel aan mijn dochter gevraagd waar de andere kinderen waren. Ze hebben er wel iets over verteld in de kleuterklas. Haar antwoord: "Die zijn in een ander land want ze hebben een feestje en daarom zijn ze er niet".

Hebben jullie hier een mening over?!?!

8 jaar geleden

Volgens mij hebben ze hier bij ons geen vrij voor. Ik geloof ook nergens in. De vrije dagen die wij hebben zijn op het christelijke kerkgeloof ingesteld. Dus waarom zou je iemand met een ander geloof niet hun vrije dagen geven / gunnen. Voor mij hoeven al die christelijke feestdagen ook niet echt. Hecht er niet echt een meerwaarde aan. De ouders beslissen zelf of hin kind die ene feestdag extra kan missen op school of niet.