{{ message.message }}
{{ button.text }}

Offerfeest, was te merken op school.

Vandaag is/was het Offerfeest. Een feest waarbij kinderen die dat vieren vrij zijn van school (bij ons dan).

Afbeelding blog 'Offerfeest, was te merken op school.' Achtergrond blur afbeelding

Op de basisschool van mijn dochter zitten redelijk veel kinderen waarbij thuis het Offerfeest gevierd wordt. Deze kinderen mochten vandaag dan ook thuis blijven van school. Dit zorgde vanochtend voor een rustig schoolplein, klassen die half gevuld waren.

Op het schoolplein was dit op de vroege ochtend al meteen een punt voor discussie. Enkele ouders waren van mening dat hun kinderen ook maar vrij moesten zijn en andere vonden het belachelijk dat een Nederlandse school ze vrij gaf, dit omdat ze ook de christelijke feesten vrij krijgen (zoals Goede Vrijdag, Tweede Paasdag etc.). Ik stond erbij en keek (en luisterde) er naar. Ik geloof nergens in (tja in mezelf hahah maar dat is een ander verhaal). Ik vind het eigenlijk wel goed van de school ook rekening te houden met allerlei godsdiensten. 

En zeg nou zelf: minder kinderen in de klas -> meer aandacht voor de kinderen die er wel zijn en dus ook mijn dochter! Ik zie het probleem nog steeds niet. 

Heb wel aan mijn dochter gevraagd waar de andere kinderen waren. Ze hebben er wel iets over verteld in de kleuterklas. Haar antwoord: "Die zijn in een ander land want ze hebben een feestje en daarom zijn ze er niet".

Hebben jullie hier een mening over?!?!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je