Snap
  • Mama
  • Relatie

Oei!! En toen..

Wel eens iets meegemaakt waarvan je altijd hebt gezegd: "Tja, dat overkomt een ander, maar mij vast niet hoor!", en dat het je dan toch overkomt..??

Ergens vind ik het best genant, maar ik moet het toch even kwijt omdat ik het eigenlijk echt heel bizar vind dat dit ons overkomt. Lijkt een héél heftig ding misschien als je het nu zo leest terwijl, vergeleken met andere zaken die mensen mee kunnen maken, het reuze mee valt. Maar voor mij is het op dit moment toch wel 'een dingetje'..

Oké komt ie:

Na de geboorte van mijn dochter (bijna 1 jaar geleden) ben ik niet meer met de pil gestart. Combinatie van borstvoeding geven, tijdens de 'pil-loze-tijd' het gevoel hebben meer mezelf te zijn (lees: zonder toegevoegde hormonen) en een sowieso altijd al aanwezige grote aversie tegen medicijnen (ivm met heftige reacties op 9 v/d 10 medicijnen) Vandaar dat we tot nu toe de condoom als anticonceptie middel hebben gebruikt.

Tot nu toe ook goed gegaan, maar je voelt hem misschien al aankomen: oei! Gescheurd.. En dan.. Ja, dan moet je ineens een keuze maken: wel of geen morning afterpil? We hebben altijd gezegd dat wanneer het perongeluk gebeurd dat het dan net zo welkom zal zijn als wanneer het gepland zou zijn. Maar als je er dan zo voor staat is het toch even schrikken! Het is in eerste instantie namelijk niet onze keuze om zo snel na ons dochtertje voor een tweede kindje te gaan..

Inmiddels hebben wij onze keuze gemaakt, vrij snel eigenlijk. Gebaseerd op een wederzijds gevoel wat we allebei hadden (en voor sommige mensen zal dit ontzettend 'zweverig' overkomen, maar): "Things happen for a reason, het is goed zo.."

Het feit dat ie gescheurd is zegt natuurlijk niet dat ik ook gelijk zwanger zal zijn, maar goed je weet het niet..

In ieder geval geen morning afterpil voor mij. En nu dus maar afwachten.. Spannend.. (maar tegelijkertijd voorzichtig aan ook best een beetje leuk..)

 

11 jaar geleden

Een beetje herkenbaar. Mijn Oudste kwam door de pil heen. Ik was ruim 8 weken zwanger toen ik er uberhaupt achter kwam dat ik zwanger was, geen idee hoe lang ook, dat moest de echo uitwijzen. Maar geen seconde over getwijfeld, dit was ons volkomen onverwachte maar mooiste cadeautje ooit. Cadeautje nummer 2 was wel gepland, maar in de periode daarvoor hebben wij ook alleen maar condooms gebruikt. En een keertje in ons enthousiasme niet.... Toen toch de morning after pil gehaald, maar achteraf gezien daar spijt van gehad. Heb toen ook met vriendlief afgesproken dat ik dat nooit meer doe, wat er ook gebeurd. Eens maar nooit weer. Niet lang daarna zijn we echt begonnen voor cadeautje nummer 2 :-).

11 jaar geleden

Spannend hoor! Ik hoop dat jullie een cadeautje zullen krijgen hoor ;-) Succes met het afwachten.

11 jaar geleden

Spannend!

11 jaar geleden

net heel verhaal getypt nu geen zin om nog eens te doen, kreeg foutmelding. Komt er op neer: voorzichtige toitoitoi en wie weet wat komen gaat. Blij dat je er achter bent gekomen dat ie gescheurd is en jullie zelf keuze kunnen maken wel/geen morning after