{{ message.message }}
{{ button.text }}

obstipatie deel 2

na verschillende onderzoeken kregen we eindelijk de uitslagen. Was mijn moedergevoel altijd goed geweest?

Afbeelding blog 'obstipatie deel 2' Achtergrond blur afbeelding

Vrijdag zou ik tussen 8 uur smorgens en 6 uur savonds gebeld worden door onze kinderarts. De hele dag mijn geluid open en opladen als de batterij onder de 50% kwam. 

Eindelijk om 16:15 kwam het verlossende telefoontje waar we al zolang op wachtte. Wat zou er met ons zoontje zijn ? Was er een verklaring of kwam er niks uit de onderzoeken? 

Met trillende handen nam ik mijn telefoon op. Ze begon met een hele waslijst op te noemen wat er allemaal goed uit zag maar er klonk iets in haar stem dat er een maar aan het verhaal vast zat. Eenmaal de bloeduitslagen doorgenomen te hebben en hieruit niks tevoorschijn was gekomen schrokken we dat er op de endelscopie toch iets te zien was. 

De kinderarts dacht aan de ziekte van Hirschprung. Ze legde het heel erg rustig en duidelijk uit aan ons door de telefoon. Wat betekende dit nou precies? Om het makkelijk uit te legde komt het er op neer dat de endeldarm niet goed zijn werk doet en dat de dikke darm te breed is dus dat de ontlasting te dik is om er door heen te kunnen. We werden doorgestuurs naar nijmegen radboud naar de kinderchirurg. Hier schrok ik toch wel een beetje van zal ons zoontje weer geopereerd moeten worden ( met 1.5 geopereerd aan zijn oortjes ( buisjes) en neusamandelen verwijderd) De kinderarts raadde ons het ook af om dit te gaan googlen want dan krijg je verhalen van de ergste situaties. Hoe eigenwijs we ook zijn hebben we dit natuurlijk wel opgezocht en dit gaf mij eigenlijk alleen maar geruststelling. Nu zijn we in afwachting voor de afspraak in nijmegen op 3 juli. 

Toch voel ik me af en toe nog wel schuldig dat ik niet eerder om verder onderzoek gevraagt heb. Zijn er ouders die een kindje met Hirschprung hebben? Zo ja wat is jullie ervaring hier mee ? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je