{{ message.message }}
{{ button.text }}

Obstipatie

Wat nou als je kindje al vanaf zijn geboorte last heeft van obstipatie.

Afbeelding blog 'Obstipatie' Achtergrond blur afbeelding

Wat begon met om de dag ontlasting te hebben. Eindigt nu vaak tot een keer per weer maar ontlasting. Maar waar kwam dit toch vandaan? 

Inmiddels is mijn zoontje nu bijna 2 jaar en hebben ze nu een idee waar het vandaan komt maar ik neem jullie mee in een lang en zware periode voor ons mannetje. 

In de kraamweek had kiam erg weinig ontlasting maar omdat ik ook niet voldoende voeding kon geven keken we hier ook niet gek van op. 

De weken die hierop volgde had ons zoontje nogal vaak de buikgriep te pakken en viel ons dit ook nog niet op. 

Eenmaal dat ik op het consultatiebureau van andere ouders te horen kreeg dat hun zoon of dochter 1x per dag ontlasting had begon ik me toch af te vragen of 1x ontlasting in de 3 dagen normaal was. Deze twijfels werden door de dokter weggenomen want volgens hem was elk kindje hier anders in. De weken vorderde en de ontlasting werd 1x in de 4 a 5 dagen toch maar weer aan de bel trekken bij de huisarts. Deze had toch zijn twijfels en stuurde me door naar de kinderarts. Hier kwam ik voor het eerste toen Kiam ongeveer 10 maanden oud was. Even gevoelt of de doorgang wel breed genoeg was en kreeg hier forlax zakjes mee naar huis en na 3 dagen kon ons kindje weer om de dag poepen. Kiam blij wij blij. 

Na 3 maanden toen kiam net 1 jaar geweest was ging het weer moeizamer dus toch maar weer aan de bel getrokken. De zakjes verhogen naar 3 zakjes per dag en dan even afkijken. Maar mijn moedergevoel zij dat er iets niet helemaal klopte maar zolang de kinderarts zegt dat het goed is geloofde ik haar immers ook want ze heeft er toch voor geleerd. 

Inmiddels was ons zoontje 1.5 en had 1x per 5 dagen ontlasting en wanneer dit dan kwam zat Kiam een half uur in de hoek van de kamer bijna te schreeuwen om hulp. Dit brak mijn hart en heb daarom ook gelijk de kinderarts gebeld. Gelukkig konden we smiddags nog terecht en vond ze het ook wel erg lang duren nu. Ons zoontje kreeg een klisma toegediend en ook moesten we elke 3 dagen een klisma toedienen bij ons zoontje. Dit was zeker geen pretje maar hij kon het in elk geval kwijt. Eenmaal was ons zoontje een jaar en 8 maanden toen ik vond dat ze maar eens verder moesten gaan zoeken en deden ze het niet in dit ziekenhuis, dan gingen we naar een ander ziekenhuis want na bijna 2 jaar gedoe omtrend het poepen waren wij maar vooral Kiam er helemaal klaar mee. 

De kinderarts gaf ons gelijk en wilde verschillende onderzoeken doen, dezelfde week nog zodat we binnen een week alle uitslagen zouden hebben. Ons mannetje kreeg bloedonderzoek ( 10 buisjes ) en hij kreeg een endelscopie rontgenfotos echt alles ineens. 


Wil je weten hoe dit afloopt lees dan mijn volgende Blog

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je