Snap
  • Mama

O Lord would you buy me a Mercedes Benz?

Een auto hebben is altijd gemakkelijk. Maar we kunnen toch best zonder?

Vaak als ik het liedje hoor waarin een zangers zingt: 'O Lord would you buy me a Mercedes Benz', bedenk ik me met hoe weinig we tegenwoordig tevreden zijn. Het moet altijd mooier, beter, luxer  of duurder... Dan schaam ik me, want ik realiseer me dat ik zelf ook zo ben.  

Afgelopen week leek deze tekst zo op mij te slaan, ik had het kunnen roepen, ik had er zelfs om kunnen smeken! Wij hebben geen auto, en doorgaans mis ik er niks aan. Ik red me op de fiets of in het openbaar vervoer. Ook met een baby. Afgelopen zaterdag ben ik voor het eerst met de trein geweest met mijn kleine man. Hij sliep heerlijk in de kinderwagen terwijl ik in alle drukte bijna een uur heb gestaan. Even naar de negen maanden beurs. En ondanks de drukte in de trein, de hulp die je moet vragen om met je kinderwagen die belachelijk hoge trein in te komen, en de aansluiting die we gemist hadden omdat 3 minuten overstaptijd met een kinderwagen gewoon te weinig is, was het een geslaagde manier van reizen.

Maar toen kwam er bericht waardoor ik kon smeken om een auto. 

Mijn opa was komen te vallen, terwijl het de laatste jaren al een wonder is dat hij gezien zijn lichamelijke

gesteldheid nog in leven is. Doordat hij niet meer lang in de auto kan zitten en wij zeker anderhalf uur rijden van hem vandaan wonen heeft hij mijn zoontje nog niet kunnen zien. De schrik zat er goed in, en had ik een auto gehad dan was ik zeker direct naar hem toe gereden. Maar het kon niet. Het was al laat en met het openbaar vervoer reizen was op dit tijdstip geen optie meer. Ik kon wel huilen. Beperkte het niet hebben van een auto mij nu dan toch écht?! 

Gelukkig kregen we de volgende ochtend goed bericht. Op een gekneusde rib na kon de dokter geen lichamelijk letsel vinden, en zijn verzorgers benoemden dat hij weer als vanouds zijn dingen deed. Wat een opluchting! Binnenkort pakken we mooi de trein en gaan we hem bezoeken. 

Maar O Lord, had ik nu maar een auto... Dan was ik al lang bij hem geweest! 

10 jaar geleden

Wij hebben wel een auto, maar die heeft mijn man nodig om naar zijn werk te komen. Ik doe zelf alles met de fiets

10 jaar geleden

Ik schaam me als ik dit allemaal lees (en de reacties). Wij hebben een grote gezinswagen (Opel Zafira) wat heel erg handig is, want er kunnen twee luxe kinderwagens in (laatste zelf een eettafel met vier stoelen, Papa, Mama, kleine in de Maxi-Cosi, kinderstoel van de andere, twee kratten bier, campingbedje met matras en slaapzak. We waren even vergeten dat de auto achter in vol lag toen we een nieuwe tafel gingen kopen :-S). En dan hebben we nog een kleine tweede wagen.... en mijn vriend heeft een auto van het werk, waar hij overigens niet privé mee mag rijden (vandaar de tweede wagen). Dus je snapt wel dat ik me nu bezwaard voel. Maar ook ik doe veel te voet en straks (weer) op de fiets als de kleine vent voorop mag. Maar ik kan echt niet meer zonder auto :-S

10 jaar geleden

Wij hebben wel een auto met bijna alle mogelijke toeters en bellen en ik heb ook een rijbewijs...en ons werk is op 10 minuten 'fiets' afstand....en heel vaak denk ik waarom hebben wij een auto?? maar manlief is liefhebber dus er staat één voor de deur (en er zijn, hoe walgelijk ook, periode's waar hij gewoon 3 weken stiltaat!)... ik doe echt alles op de fiets... we wonen in de stad en daar hoef je niet te proberen de auto te pakken.... en daarbij ben ik nog erg onzeker achter het stuur en zit ik, helemaal met kind met hartkloppingen in de auto...omdat wij de auto weinig gebruiken hebben wij wel met 3 autoloze gezinnen (vrienden) die bij ons in de buurt wonen afspraken gemaakt dat ze onze auto mogen gebruiken in noodsituaties of dat ze een weekeind weg willen naar een plek waar het onmogelijk is om met de bus te komen... en dat gaat verrassend goed!

10 jaar geleden

Ik heb ook geen rijbewijs, het is gewoon niet anders. Een bakfiets is in dat geval ideaal! Heb overwogen een bakfiets te kopen maar hij past niet door de deur van onze berging. Nu mijn zoontje nog niet in het fiets stoeltje past doen we alles te voet. Ook geen straf als mensen in de wagen kijken en complimenten geven voor dat mooie mannetje!