{{ message.message }}
{{ button.text }}

O Lord would you buy me a Mercedes Benz?

Een auto hebben is altijd gemakkelijk. Maar we kunnen toch best zonder?

Afbeelding blog 'O Lord would you buy me a Mercedes Benz?'

Vaak als ik het liedje hoor waarin een zangers zingt: 'O Lord would you buy me a Mercedes Benz', bedenk ik me met hoe weinig we tegenwoordig tevreden zijn. Het moet altijd mooier, beter, luxer  of duurder... Dan schaam ik me, want ik realiseer me dat ik zelf ook zo ben.  

Afgelopen week leek deze tekst zo op mij te slaan, ik had het kunnen roepen, ik had er zelfs om kunnen smeken! Wij hebben geen auto, en doorgaans mis ik er niks aan. Ik red me op de fiets of in het openbaar vervoer. Ook met een baby. Afgelopen zaterdag ben ik voor het eerst met de trein geweest met mijn kleine man. Hij sliep heerlijk in de kinderwagen terwijl ik in alle drukte bijna een uur heb gestaan. Even naar de negen maanden beurs. En ondanks de drukte in de trein, de hulp die je moet vragen om met je kinderwagen die belachelijk hoge trein in te komen, en de aansluiting die we gemist hadden omdat 3 minuten overstaptijd met een kinderwagen gewoon te weinig is, was het een geslaagde manier van reizen.

Maar toen kwam er bericht waardoor ik kon smeken om een auto. 

Mijn opa was komen te vallen, terwijl het de laatste jaren al een wonder is dat hij gezien zijn lichamelijke

gesteldheid nog in leven is. Doordat hij niet meer lang in de auto kan zitten en wij zeker anderhalf uur rijden van hem vandaan wonen heeft hij mijn zoontje nog niet kunnen zien. De schrik zat er goed in, en had ik een auto gehad dan was ik zeker direct naar hem toe gereden. Maar het kon niet. Het was al laat en met het openbaar vervoer reizen was op dit tijdstip geen optie meer. Ik kon wel huilen. Beperkte het niet hebben van een auto mij nu dan toch écht?! 

Gelukkig kregen we de volgende ochtend goed bericht. Op een gekneusde rib na kon de dokter geen lichamelijk letsel vinden, en zijn verzorgers benoemden dat hij weer als vanouds zijn dingen deed. Wat een opluchting! Binnenkort pakken we mooi de trein en gaan we hem bezoeken. 

Maar O Lord, had ik nu maar een auto... Dan was ik al lang bij hem geweest! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je