{{ message.message }}
{{ button.text }}

Not fit 2 fly

Al maanden kijken we er naar uit. Onze eerste vakantie met baby naar het buitenland. Heel spannend want wat moet je een hoop mee nemen. Als we maar niks vergeten of ziek worden. Maar helaas gebeurde dat laatste wel. Onze baby kreeg de waterpokken op Gran Canaria.

Afbeelding blog 'Not fit 2 fly' Achtergrond blur afbeelding

Vorige week dinsdag 6 augustus vertrokken we samen met mijn zusje, zwager en neefje van bijna 2 naar Gran Canaria. Koffers stonden klaar. Paspoorten, buggy en andere spullen liggen gereed. Op naar Schiphol. 

Op Schiphol kwamen we er achter dat mijn neefje onder mijn naam geboekt stond dus met inchecken moest ik zijn bagage doen. Opzich geen probleem want we waren toch met z'n alle. Daarna door de douane door naar de gate. Daar nog even met de kiddos gespeeld tot we aan boord mochten. Na een turbulente vlucht landde we in Gran Canaria. 

Het was al laat toen we bij het hotel aan kwamen dus besloten de mannen nog even wat boodschapjes te doen en mijn zusje, die heel gezellig een bungalow naast ons zat, en ik besloten onze kids lekker naar bed te brengen en onze spullen uit te pakken. 

Na een gekke nacht met veel wakker worden werden we 's ochtends wakker op een prachtig park. Met daglicht was alles toch wel heeel mooi. En wat een fijne bungalows. Omdat we naast elkaar zaten, konden onze kindjes heerlijk samen spelen en wij samen eten en klaverjassen. Want daar waren we helemaal verslaafd aan geworden. 

Op de derde dag (vrijdag) begon mijn dochter wat plekjes op haar gezicht te krijgen. We grapte nog dat ze het vast had opgepikt op het kdv waar ze heen gaat. Maar al gauw zat ze helemaal onder de pukkels. Het kon niet anders dan dat het de waterpokken waren. Je zag ze met de minuut op komen zetten. We keken het een dagje aan en de dag erna (zondag) besloten we om even een dokter te bezoeken. 

Vlak bij ons hotel zat een dokterspraktijk met een Nederlandse assistent. Dat was heel fijn. Zo konden we goed uitleggen wat het 'probleem' was en hij kon goed alles vertalen wat de arts vertelde. 

Het waren inderdaad waterpokken en flink ook! We kregen het advies om niet meer te zwemmen, geen zonnebrand meer te gebruiken en niet in de zon te zitten. Dan konden de waterpokken zo indrogen dat het littekens werden. Ook kochten we een crème bij de apotheek die we 2 x per dag moeste smeren. 

De arts gaf ons een 'not fit2fly' verklaring. Dat hield in dat we niet mochten vliegen naar huis. We belde met de reisorganisatie maar omdat het zondag was, en zij afhankelijk waren van het hoofdkantoor in NL, konden zij niet zo veel voor ons doen. We besloten een dagje te wachten en probeerde het maandag ochtend weer. 

En met succes. We zouden dinsdag avond naar huis gaan dus regelde een langer verblijf in onze bungalow, wat godzijdank ook lukte. Dus geen volksverhuizing met onze spullen. We belde met de verzekering en met de reisorganisatie en aan 't einde van de dag was het grootste gedeelte van alles geregeld. We kunnen tot a.s. vrijdag (morgen) blijven en moeten vanmiddag weer terug naar de dokter. Als we dan een' fit2fly' verklaring krijgen, kunnen we onze terug reis regelen. Helaas zitten de vluchten voor morgen allemaal vol dus het zal dan pas 't weekend worden dat we terug kunnen gaan. Mijn vriend moet a.s. maandag weer werken dus het zou fijn zijn als we dan sowieso weer thuis zijn.

Ondanks de waterpokken doet ons meisje het super goed. Ze eet, drinkt en speelt zoals we dr kennen. Ze slaapt wel minder dan normaal en had 1 dagje koorts gehad. Maar ze lijkt verder haar vrolijke zelf. Dus tussen haar slaapjes door genieten we nog even extra hard van de extra vakantie dagen die we hebben! 

Mijn zusje, zwager en neefje moesten dinsdag avond wel gewoon naar huis. Hen verblijf werd niet vergoed en ze wilde ook gewoon graag naar huis. Dus daar stonden we dan, met z'n alle te wachten op de bus die hen naar 't vliegveld zouden brengen. Dat was heel raar. Om hen zo weg te zien rijden, wetend dat je zelf eigenlijk ook in die bus had horen zitten. Het was nog even spannend of zij de bagage van m'n neefje konden inchecken, aangezien hij op mijn naam geboekt stond. Dit hadden telefonisch al een paar keer geregeld maar je weet maar nooit of het ook echt goed door gekomen is. Maar alles is goed gegaan en ze zijn met z'n drieën en al hun spullen goed aangekomen in NL. 

Nu wij nog.. 


Word vervolgd. 


Afbeelding blog 'Not fit 2 fly'

Het uitzicht vanaf ons terras

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je