Snap
  • Mama
  • vakantie
  • waterpokken
  • Notfit2fly
  • Gran
  • canaria

Not fit 2 fly

Al maanden kijken we er naar uit. Onze eerste vakantie met baby naar het buitenland. Heel spannend want wat moet je een hoop mee nemen. Als we maar niks vergeten of ziek worden. Maar helaas gebeurde dat laatste wel. Onze baby kreeg de waterpokken op Gran Canaria.

Vorige week dinsdag 6 augustus vertrokken we samen met mijn zusje, zwager en neefje van bijna 2 naar Gran Canaria. Koffers stonden klaar. Paspoorten, buggy en andere spullen liggen gereed. Op naar Schiphol. 

Op Schiphol kwamen we er achter dat mijn neefje onder mijn naam geboekt stond dus met inchecken moest ik zijn bagage doen. Opzich geen probleem want we waren toch met z'n alle. Daarna door de douane door naar de gate. Daar nog even met de kiddos gespeeld tot we aan boord mochten. Na een turbulente vlucht landde we in Gran Canaria. 

Het was al laat toen we bij het hotel aan kwamen dus besloten de mannen nog even wat boodschapjes te doen en mijn zusje, die heel gezellig een bungalow naast ons zat, en ik besloten onze kids lekker naar bed te brengen en onze spullen uit te pakken. 

Na een gekke nacht met veel wakker worden werden we 's ochtends wakker op een prachtig park. Met daglicht was alles toch wel heeel mooi. En wat een fijne bungalows. Omdat we naast elkaar zaten, konden onze kindjes heerlijk samen spelen en wij samen eten en klaverjassen. Want daar waren we helemaal verslaafd aan geworden. 

Op de derde dag (vrijdag) begon mijn dochter wat plekjes op haar gezicht te krijgen. We grapte nog dat ze het vast had opgepikt op het kdv waar ze heen gaat. Maar al gauw zat ze helemaal onder de pukkels. Het kon niet anders dan dat het de waterpokken waren. Je zag ze met de minuut op komen zetten. We keken het een dagje aan en de dag erna (zondag) besloten we om even een dokter te bezoeken. 

Vlak bij ons hotel zat een dokterspraktijk met een Nederlandse assistent. Dat was heel fijn. Zo konden we goed uitleggen wat het 'probleem' was en hij kon goed alles vertalen wat de arts vertelde. 

Het waren inderdaad waterpokken en flink ook! We kregen het advies om niet meer te zwemmen, geen zonnebrand meer te gebruiken en niet in de zon te zitten. Dan konden de waterpokken zo indrogen dat het littekens werden. Ook kochten we een crème bij de apotheek die we 2 x per dag moeste smeren. 

De arts gaf ons een 'not fit2fly' verklaring. Dat hield in dat we niet mochten vliegen naar huis. We belde met de reisorganisatie maar omdat het zondag was, en zij afhankelijk waren van het hoofdkantoor in NL, konden zij niet zo veel voor ons doen. We besloten een dagje te wachten en probeerde het maandag ochtend weer. 

En met succes. We zouden dinsdag avond naar huis gaan dus regelde een langer verblijf in onze bungalow, wat godzijdank ook lukte. Dus geen volksverhuizing met onze spullen. We belde met de verzekering en met de reisorganisatie en aan 't einde van de dag was het grootste gedeelte van alles geregeld. We kunnen tot a.s. vrijdag (morgen) blijven en moeten vanmiddag weer terug naar de dokter. Als we dan een' fit2fly' verklaring krijgen, kunnen we onze terug reis regelen. Helaas zitten de vluchten voor morgen allemaal vol dus het zal dan pas 't weekend worden dat we terug kunnen gaan. Mijn vriend moet a.s. maandag weer werken dus het zou fijn zijn als we dan sowieso weer thuis zijn.

Ondanks de waterpokken doet ons meisje het super goed. Ze eet, drinkt en speelt zoals we dr kennen. Ze slaapt wel minder dan normaal en had 1 dagje koorts gehad. Maar ze lijkt verder haar vrolijke zelf. Dus tussen haar slaapjes door genieten we nog even extra hard van de extra vakantie dagen die we hebben! 

Mijn zusje, zwager en neefje moesten dinsdag avond wel gewoon naar huis. Hen verblijf werd niet vergoed en ze wilde ook gewoon graag naar huis. Dus daar stonden we dan, met z'n alle te wachten op de bus die hen naar 't vliegveld zouden brengen. Dat was heel raar. Om hen zo weg te zien rijden, wetend dat je zelf eigenlijk ook in die bus had horen zitten. Het was nog even spannend of zij de bagage van m'n neefje konden inchecken, aangezien hij op mijn naam geboekt stond. Dit hadden telefonisch al een paar keer geregeld maar je weet maar nooit of het ook echt goed door gekomen is. Maar alles is goed gegaan en ze zijn met z'n drieën en al hun spullen goed aangekomen in NL. 

Nu wij nog.. 

Word vervolgd. 

Snap
4 jaar geleden

Oh hier komt een hoop herinnering terug. Wij zijn ook met ons zoontje in gran Canaria geweest maar helaas in het kinderziekenhuis beland met uitdroging en een dubbele oorontsteking. Ook wij konden godzijdank in hetzelfde hotel blijven al moesten mijn schoonouders wel terug

4 jaar geleden

Goh wat vreemd dat de doktoren dat zeiden. Zowel mijn zus als een van mijn nichtjes hebben in de vakantie de waterpokken gehad. Gewoon normaal doorgegaan met leven en geen haan die er naar kraaide. Maar dan niet naar de dokter geweest en plekjes ingesmeerd tegen de jeuk. Wat super vervelend moet het zo voor jullie zijn. Sterkte en ondanks alles geniet ervan

4 jaar geleden

Goed om te horen! Hebben er heel veel zin in! Gister kreeg ons zoontje ineens allemaal rode vlekken en kort daarna las ik jouw blog, ik dacht: hoe toevallig is dit dan! Vooralsnog lijken het niet de waterpokken ? Vind het wel een geruststelling te lezen dat het bij jullie zo super netjes geregeld is! Achteraf toch wel lekker die paar dagen extra of niet? Voor jullie kleine minder natuurlijk. Dankjewel, dat gaat lukken! En ja daar gaan we idd vanuit ?

4 jaar geleden

Hoi hoi, haha wat grappig. Wij zaten inderdaad in Barbacan. Top plek! Gaan er graag nog eens naar terug! Super fijne huisjes en mooi zwembad. Goed eten en leuke animatie. Doksterspraktijk heet euronordic. 400m naast barbacan. Hoop niet dat je er gebruik van moet maken maar altijd handig inderdaad. Qua eet tentjes aten wij regelmatig aan de boulevard van Playa del Inglés. Daar is het het meest levendig en de kaart is overal ongeveer 't zelfde maar wel goed eten. Wij aten bij' Munich III'. Dat is als je bij de boulevard aan komt, kom je op een soort plein uit. Als je rechtdoor gaat ga je 't strand op en als je naar links gaat en dan aan 't eind zit die tent. Alvast heel veel plezier! En hopelijk heb je die dokter niet nodig! :)