Snap
  • Mama
  • Babyspullen

Nostalgie bij de Kringloop

Tot voor kort was ik nog nooit bij de Kringloop geweest. Toen er onlangs in ons regiokrantje een advertentie stond dat op een bepaalde dag alles 50% korting was konden we onze nieuwsgierigheid niet meer bedwingen en besloten we eens een kijkje te gaan nemen.

We hadden het totaal niet verwacht, maar het werd een hartstikke leuk uitje! De kinderen stonden zich te vergapen aan de bergen speelgoed. Spelletjes, puzzels, poppenspeelgoed, buitenspeelgoed. Alles in heel veel verschillende soorten en maten. Mama en papa bleven plakken op de boekenafdeling. Stiekem droomde ik weg bij boeken van soms wel 30 jaar oud met daarin een aantal geschreven notities. In mijn hoofd verschenen talloze vragen, helemaal nieuwsgierig geworden naar de achtergrond van de vorige eigenaar.

Ook was er een klein stukje ingericht voor antiek speelgoed. Veel houten speelgoed dat al minstens 40 jaar spelen heeft doorstaan. Misschien wel twee of zelfs drie generaties heeft hier vast fanatiek mee gespeeld  tot het stuk speelgoed onaangeroerd in dat ene hoekje bij de Kringloop werd gezet, veilig tussen leeftijdsgenootjes. Samen wachtend en smachtend op een nieuw baasje.

Onze buit bestond uit een paar oude boeken, een puzzel van Tita Tovenaar uit 1974, een kindergitaar van minstens 3o jaar oud en een oude puzzel van Hans en Grietje. Samen voor een euro of 8. De kinderen waren met deze spullen minstens zo blij en zien helemaal niet dat deze dingen niet spiksplinternieuw zijn. Soms zijn spullen met historie juist veel mooier. Wij zorgen dan weer voor een nieuw verhaal.

11 jaar geleden

Ik zou bij de Kringloop inderdaad ook echt geen kleding of servies bijvoorbeeld kopen. Sowieso koop ik alleen maar speelgoed / boeken in goede staat die helemaal schoon zijn. Mijn jongste zag een Maxi Cosi en wilde deze dolgraag voor de pop. Dat ging dus niet door, want dat ding was te vies voor woorden.

11 jaar geleden

Ik ga wel eens naar de kringloop, maar ik kan mezelf geen fan noemen. Soms zijn er inderdaad mooie spullen te krijgen, vooral speelgoed enzo, maar ik ben waarschijnlijk een te moeilijk mens daarvoor. Tikje smetvrees...

11 jaar geleden

Wij gaan ook graag naar de kringloop. Het merendeel van mijn meubels komt daar vandaan. ik hou van dingen met een verhaal. En ook de kinderen gaan maar al te graag mee. Lekker snuffelen tussen dingen die je normaal gesproken nooit tegen zou komen en als je wat leuks ziet grote kans dat het mee gaat. Want het kost geen drol