Snap
  • Mama
  • Babyspullen

Nog steeds slapen bij papa en mama

slapen bij papa en mama op de slaapkamer, we hebben er geen keus in....

Toen we besloten om voor een kindje te gaan, vonden we het nog geen probleem dat we 1 slaapkamer hadden. We hadden toch verhuisplannen, en de eerste maanden bij ons op de slaapkamer vonden we wel een fijn idee.

Nu is mijn zoontje bijna 9 maanden, en slaapt hij nog steeds bij ons op de slaapkamer. Ons huis staat wel te koop, maar helaas gaat dit toch langzamer als dat we hadden gedacht. Nu hij vanaf 6 maanden doorslaapt, gaat het wel beter. Maar jeetje, wat vervloekte ik s'nachts wel eens het huis en die ene slaapkamer! Overal werd ik wakker van, elke zucht, kreun, draai enz. Wel slaapt hij altijd in zijn eigen bedje, en dat gaat ook goed.

Nu hij doorslaapt (zo goed als) vind ik het een stuk minder vervelend, je moet het doen met de situatie die je hebt natuurlijk. Wel zijn er oordoppen aangeschaft, ideaal om de kleine geluidjes te dempen! Maar soms ben ik bang dat als hij (uiteindelijk) zijn eigen slaapkamertje krijgt, hij enorm moet wennen aan het "alleen" slapen.

Wat ik wel weet, is dat als ik dit zou moeten overdoen, dat ik dan toch nog eens even goed zou nadenken of die ene slaapkamer nu wel zo handig was....maar aan de andere kant, ik heb hem wel lekker dicht bij me liggen. En zeg nu zelf, s'nachts de rustige ademhaling van je kindje horen is toch ook wel heel fijn om weer in slaap te vallen :-)

9 jaar geleden

Dank je wel :-)

9 jaar geleden

Dat is het zeker!

9 jaar geleden

mijn dochter is bijna 2 jaar en heeft altijd bij mij op de kamer geslapen, helaas sinds kort ook bij mij in bed. Ik heb nu eindelijk een andere woning en mijn dochter gaat daar haar eigen kamer krijgen, ik ben ook benieuwd hoe dat gaat lopen. Maar je hebt gelijk, het is best fijn om de rustige ademhaling van je kleintje te horen! :)

9 jaar geleden

Ik vind dat je het heel goed doet zo :)! Hij slaapt namelijk wel lekker in zijn eigen bedje en dat is natuurlijk veel beter dan dat hij tussen jullie in zou slapen (als ze daaraan gewend raken kom je er nooit meer vanaf haha). Maar buiten dat, je hebt geen keus. Hij moet wel bij jullie slapen omdat je geen andere slaapkamer over hebt. Ik heb in precies dezelfde situatie gezeten. Ook het huis verkocht en toen ging mijn dochtertje op haar eigen kamer slapen. Omdat ze nog klein was ging dat super goed. Ik zou zeggen: zolang hij in zijn eigen bedje slaapt is er niks aan de hand :)!