{{ message.message }}
{{ button.text }}

Nog nooit heb ik me zo alleen gevoeld

Ik kan me niet voorstellen dat je als moeder zijnde je kind zo kan laten vallen als dat mijn moeder mij als kind heeft laten vallen.

Afbeelding blog 'Nog nooit heb ik me zo alleen gevoeld'

Ik ben een jonge moeder van 2 mooie dochters. Ze zijn nu 5 en 3.

Ik moet eerlijk zeggen dat de band tussen mij en mijn moeder nu goed is. Dat ze spijt heeft van hoe zij als moeder soms was. Over HET incident hebben we het nooit meer gehad.

Ik denk dat ik er nog steeds niet echt over praten kan, mede omdat ik weet dat zij mij nog steeds niet begrijpt of zij het anders ziet dan dat het gegaan is. Maar ik weet exact wat er gebeurt is. Hoe ik me voelde en nog steeds voel. Ik voel me in de steek gelaten door mijn moeder.

Het begon allemaal met een vakantie. Al jarenlang gingen we met z'n 3en op zomervakantie. Met onze vader gingen we ook op vakantie. Altijd hetzelfde huisje in Frankrijk. Wij vonden het heerlijk.

Wij gingen elk jaar zowel met onze vader als met onze moeder op vakantie.

Dit jaar werd het Spanje. Mijn zusje was 9 en ik was toen bijna 11. Op vakantie maakte wel altijd contact met andere kinderen, maar ook onze moeder maakte nieuwe contacten. Mijn zusje ( Lianne) en ik sprongen elke morgen in het zwembad wat zich op het dak van ons appartement bevond. Onze moeder ging vaak zonnen op het strand. Ze ontmoete daar ook een pas gescheiden moeder. Dana. Ze was op vakantie met haar zoon. Chris. Hij was 14. Mijn moeder en Dana spraken veel met elkaar af de rest van de vakantie. We gingen met z'n allen uit eten en overdag was Chris bij ons in het zwembad en mijn moeder met Dana naar het strand.Tot daaraan toe was alles prima. Wij hadden plezier. Na de vakantie namen wij afscheid.

Maar mijn moeder en Dan wisselde nummers uit.  Maanden gingen voorbij totdat mijn moeder ons vertelde dat we oud en nieuw dit jaar in Deventer gaan vieren. Bij Dana en Chris. Prima dachten mijn zusje en ik.

Helaas was het helemaal niet prima. Die dag zou alles veranderen.In de bittere kou en een dik pak met sneeuw reden we 's middag weg van huis.

Bij de aankomst van onze “vakantievrienden” werden wij met een warm onthaal ontvangen.Onze spullen werden op zolder gelegd, waar een grote slaapbank stond die als ons bed zou dienen die nacht. Mijn moeder en Dana vertrokken naar beneden en wij besloten op zolder te spelen.

Chris had de hele tijd al een blijk in zijn ogen die ik niet plaatsen kon. Hij was stil, maar deed wel mee met ons spel. Als 11 jarige meisje zag ik er geen kwaad in. Op den duur belanden we op de slaapbank. We lachten en stoeide. Totaal onschuldig voor 2 meisjes van 9 en 11. Maar niet voor een jongen van 14 blijkbaar. Toen we daar lagen voelde ik ineens een hand. Het was niet de hand van mijn zusje, maar die van Chris.

Hij raakte mijn been aan. Ik verstijfde. Met zijn andere arm hield hij mij vast. Ik durfde niks te doen. Ik was bang dat hij anders ook iets bij mijn zusje zou doen en ik wist ook niet wat mij overkwam. Hij duwde mijn benen uit elkaar en deed zijn vingers in mijn broekje. Ik kon niet gelijk loskomen uit zijn grip, maar toen het eenmaal lukte pakte ik mijn zusje vast, trok haar uit bed de trap af naar beneden. Huilend liep ik naar mijn moeder.

Ik vroeg of ze even naar de keuken wilde komen. Toen ik haar vertelde wat er gebeurt was hoopte ik dat ze mij zou vastpakken. Mij zou troosten. Boos zou worden op Chris die haar dochter misbruikt had. Maar in plaats daarvan reageerde ze met “ja maar het is nu al bijna elf uur 's avonds” we gaan nu niet meer naar huis". Ik smeekte haar om naar huis te gaan, maar het was alsof ze mij niet wilde horen. Nog nooit ben ik zo teleurgesteld geweest in mijn moeder en nu ik zelf moeder ben snap ik het nog minder.

Je kind is je alles. Die wil je beschermen zo goed en kwaad als je kan. Toen op dat moment heeft ze mij laten vallen. Die nacht sliep ik niet. Krampachtig lag ik in het slaapbed. Ik weet nog dat hij naast mij bleef staan toen ik mijn Pyjama aan wilde doen. Ik ben toen de trap afgegaan en heb me in het toilet omgekleed. Ik weet alles nog. Het heeft ook lang geduurd totdat ik intiem met iemand wilde zijn. En nog steeds op de dag van vandaag neem ik het haar kwalijk. Dat mijn bloedeigen moeder niet voor mij opkwam dat is iets wat ik nooit begrijpen zal.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je