{{ message.message }}
{{ button.text }}

Nog een keer hoor: van wie krijg ik ook alweer een kind?!

Oh ja, ik weet het: van niemand!

Afbeelding blog 'Nog een keer hoor: van wie krijg ik ook alweer een kind?!'

Getver. Het zal wel komkommertijd zijn, de boze huisvrouwen verzamelen zich om en masse over andere vrouwen te vallen. Hun gal spuwen, ik denk omdat ze ergens niet tevreden zijn met zichzelf of hun eigen leven. Want er komt een gal uit! Dat zoiets kinderen opvoed, brrr. Want ze zijn er weer hoor! De "wees blij dat je kinderen krijgt" moekes. Dit naar aanleiding van een artikel in een bekend zwangerschapsblad, over Gender Disappointment. Een onderwerp die mij ontzettend aan het hart gaat. Omdat ik er ten eerste zelf mee te maken heb gehad. En ten tweede: omdat ik bleek niet alleen te zijn. Maar je mag er niet over praten, want er zijn altijd mensen die het erger hebben. Mag ik even een teiltje?

Keer op keer vraag ik: van wie krijg ik ze dan? Vaak krijg je geen antwoord of ze kletsen eroverheen. Of ze spreken over een God die niet de mijne is. Er bestaan 42000 religies op deze aarde. Maar alleen die van jou heeft gelijk? Sure. Val mij er even niet mee lastig wil je? Ik ben zeer tevreden als atheist, dank u! Of ik de bijbel weleens heb gelezen? Jazeker, ik ben gereformeerd opgevoed en juist daarom ben ik atheist. Ik kan er niet tegen! De bijbel staat vol met haat en nijd, moord, ellende, haat, ja juist ook van die zogenaamde God van jou. Dus hou het privé, waar het hoort. Dank u!

Oh klink ik nu gefrustreerd? Vind je het gek? Ik krijg namelijk helemaal niks. Ik heb er keihard voor gewerkt! En niets kwam zomaar aanwaaien. De eerste? Die ging dood. Dus hou op met je "wees blij wat je krijgt". De tweede die werd geboren met een afwijking die enkel bij jongens voorkomt, dis hou op met je "wees blij met wat je krijgt".  De derde kwam met een hele nieuwe variëteit aan problematiek, dus hou op met je "wees blij met wat je krijgt!". Ja maar er zijn mensen die een moord zouden doen voor een kind! Klopt! Er zijn ook mensen die een moord zouden doen om hun kinderen te eten te geven, omdat er oorlog is of gewoonweg geen geld om voedsel te kopen. Ga jij dan nu ook even solidair mee verhongeren? Dacht het niet! "Als het maar gezond is".  Oh en wat als dat niet zo is, zoals bij mijn kinderen, wat dan? Of gaat men daar dan weer een discussie over aan? Hoe we geen NIPT testen mogen laten uitvoeren, omdat er in Ijsland geen kinderen meer worden geboren met het Down syndroom. 

Mens! Hoepel op uit mijn buik! Vrouwen hebben keihard gestreden voor baas in eigen buik! Er hebben vrouwen voor gebloed, gezweet en er zijn vrouwen voor gestorven! zodat ook jij je mening mag uiten zonder op de brandstapel gegooid te worden. Dat privilege heb je verkregen dankzij feministen. Maar er is een keerzijde. De conservatieven voelen zich namelijk ook machtiger dan ooit. Dat mannen zich bemoeien met mijn lichaam. Dat vrouwen zich bemoeien met mijn lichaam. Dat mijn keuzes, dat wat ik doe in het leven op een weegschaal gelegd wordt en er een oordeel gegeven wordt. Terwijl a. niemand last heeft van de keuzes die ik maak, ik bezit namelijk een stukje ethiek waar menig Christen nog van kan leren. En b. het heeft niets met de ander te maken. Wie staat er namelijk elke dag op om voor de kinderen te zorgen? Ik. Wie voedt ze, kleed ze, rijdt ze naar school, logopedie, therapie, de arts, ergotherapie, bijles etc? IK. Wie stopt ze elke avond liefdevol in, leest een verhaaltje voor, zingt een liedje en verteld ze dat ze zoveel van ze houdt dat zelfs het universum die liefde niet kan herbergen? IK!

Dus blijf uit mijn lijf. Ik heb gender disappointment en desire. Ik wil een dochter, omdat... het je geen zak aangaat! Oh en voor je gaat vertellen dat er mensen zijn met vruchtbaarheidsproblemen, mensen die een kind hebben begraven of mensen die een kind hebben met gezondheidsproblemen: check. check. check. Dat ben ik. En ik heb je nooit toestemming te geven om voor mij te praten, noch om je mening te geven. Ja ik schrijf erover. Niet voor de oordelende mensch. Ik schrijf voor die vrouw die nu eenzaam alleen ligt te huilen omdat ze weer geen zoon krijgt. Voor de moeder die net is bevallen van haar vierde zoon en kut opmerkingen krijgt als "jammer dat het weer geen meisje is he?" Ja, want rot opmerkingen naar elkaar mogen we wel maken. Maar zelf zeggen dat we een andere droom hadden, dat mag niet. 

Dus van wie kreeg ik ook alweer een kind? Nou de eerste drie kreeg ik van mezelf en mijn grote liefde. De eerste werd afgenomen, door wie? Want dan kan ik een klap uitdelen, daar ben ik namelijk echt niet blij mee. De tweede en derde zijn niet gezond. Waar mag ik de schuld neerleggen? En de vierde? Waar blijft die dan? Jij wilde toch zo graag een meisje? Bewijs het dan! Ik zal het je vertellen: ik hoop die ooit te krijgen. Waarschijnlijk van de fertiliteitsarts. En neen, dat komt niet door de Gender Balance methode. Ik ben namelijk ziek, erg ziek. Waar ik medicatie voor gebruik en laat die medicatie nu bij mij als bijwerking hebben dat ik niet meer ovuleer. Stoppen met de medicatie? Nee, ook hier geldt: niet jouw lijf, niet jouw ziekte, niet jouw pijn, niet jouw bemoeienis. 

Hoop je met mij mee dat het een gezonde dochter gaat zijn? Want gezondheid staat niet los van mijn wens voor een dochter. En ik werk er hard voor. Mijn lichaam, mijn keuze! 

Wil jij ook zelf kiezen? Kijk op www.genderbalance.nl. 

Liefs Leonie,

Gender Balance coach, mama van 3, heks zonder bezem <3 *Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je