{{ message.message }}
{{ button.text }}

Nog 4 nachtjes slapen

De goed heilig man is weer in het land en dat betekend voor een juf in groep 1/2 drie weken lang SINTERKLAAS!

Afbeelding blog 'Nog 4 nachtjes slapen' Achtergrond blur afbeelding

Hoe leuk ik Sinterklaas altijd vond als kind en hoe leuk het mij leek om met mijn klas Sinterklaas te vieren toen ik de pabo deed hoe een afkeer ik er voor ontwikkeld heb sinds ik voor de kleuters sta.

Drie weken lang heb ik kinderen in de klas die niet goed kunnen slapen, gespannen zijn en veelte veel activiteiten ingepland krijgen (Sinterklaas op het kinderdagverblijf, Sinterklaas op mama of papa's werk, Sinterklaas bij de speeltuin, etc.). Waardoor ze niet bepaald te genieten worden. Standaard zijn er een aantal kinderen ziek, of ze komen al helemaal niet naar school of ik moet halverwege de dag naar ouders bellen of ze hun kind toch maar willen ophalen omdat het alleen maar aan het huilen is of zelfs in slaap gevallen is.

Dan heb je nog de kinderen die niet ziek zijn maar wel moe. Ze zijn chagrijnig wat betekend dat ze 's ochtends met een ochtendhumeur de klas binnen komen (vaak al strijd geleverd hebben met hun ouders) en door de dag heen snel in conflicten raken met andere kinderen, die net als hun moe zijn. Verder luisteren ze erg slecht in de kring en kunnen ze geen twee tellen meer stil zitten. 

Ergens heb ik wel te doen met de kinderen die drie weken lang non stop sinterklaas in hun hoofd hebben. Het liefst zou ik met mijn klas dan ook helemaal geen Sinterklaas vieren of maar één weekje. Maar dat kan helaas ook weer niet. Ik ga dan ook maar lekker mee in de Sinterklaas sfeer en versier met de kinderen de klas met mooie knutselwerkjes en tekeningen, reken met pepernoten en doe pieten gym in de speelzaal. 

Verder probeer ik het zo rustig mogelijk te houden in de klas. Lekker voor lezen, liedjes zingen (natuurlijk zijn dat Sinterklaas liedjes) en kleuren. 

Maar wie bedacht heeft dat Sinterklaas al drie weken voor dat het echte feest is al in het land is, die had volgens mij een hekel aan alle ouders en leerkrachten.

Eén ding weet ik zeker. Met Nino probeer ik Sinterklaas zo lang mogelijk uit te stellen. Dit jaar voor Nino geen bewuste Sinterklaas. Wel vier ik met mijn schoonfamilie Sinterklaas met een Sinterklaas spel, zo lang dat nog kan want over niet al te lang moet ik helaas toch ook met Nino schoentjes gaan zetten en pakjes op een rare, spannende, bijzondere wijze voor de deur laten verschijnen.

Ach ook wel weer leuk. ;)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je