Snap
  • Mama
  • Babyspullen

No poo - geen shampoo meer...

No poo - geen shampoo meer. En dan eens kijken wat het doet met je haar...

Mijn haar is behoorlijk droog, het maakt niet zoveel uit welke shampoo ik gebruik... Ook wordt het snel vet, daarom was ik het om de dag zo'n beetje. Omdat ik het eigenlijk minder vaak wil wassen, en omdat er in shampoo behoorlijk wat middeltjes zitten die niet echt goed voor je huid/haar zijn, ben ik eens "no poo" gaan proberen. Dat houdt in: geen shampoo meer gebruiken.
Ik ben pas een weekje bezig, dus nog niet echt lang.
Ik ben begonnen om mijn haar te wassen met baking soda en dat na te spoelen met verdunde azijn.
Wat een gedoe zeg. Ik heb lang haar, en omdat baking soda niet schuimt, is het erg lastig over je haar te verdelen. Ik heb het daarom in een plantenspuit gedaan en spuit mijn haar daar mee in.
Daarna spoel ik het uit, en doe ik hetzelfde met verdunde azijn in een andere spuitbus.
Behoorlijk veel gedoe dus... Maar goed, na het een paar keer gedaan te hebben, leek mijn haar al wat minder vet te worden. Gelukkig ziet het er bovenop niet vet uit, dus dat valt mee, maar schoon haar voelt toch lekkerder ;-)
Omdat ik het dus nogal een gedoe vindt met die plantenspuiten, en ik het nu nog wel regelmatig was aangezien ik vet haar niet fijn vind, ben ik eens gaan zoeken op internet en kwam ik "haarzeep" tegen.

Ht schijnt trouwens dat als je de baking soda een tijdje hebt gebruikt, je haar er aan gewend raakt en je het dan nog maar één keer in de week ofzo hoeft te wassen of sommigen zelfs helemaal niet meer...De productie van talg op je hoofdhuid wordt dan weer in zijn natuurlijke staat teruggebracht (deze is verstoord door het gebruik van shampoos) waardoor je haar zichzelf schoonhoudt en veel minder snel vet wordt.

Maar goed, ik heb dus werfzeep shampoo besteld. Gisteren voor het eerst gebruikt. Ik las er op internet veelal positieve ervaringen mee. Ik las in elk geval nergens dat het stinkt, maar BAH! Wat vind ik het stinken! De hele tijd rook ik die lucht, vannacht en vanochtend. Ik heb het toen nog eens gewassen, maar met wat minder zeep. Het bleef stinken, en bovendien werd mijn haar erg vet. Bleh!
Nu heb ik het vanmiddag maar weer met baking soda gewassen (tja, ik wil mijn haar minder gaan wassen en nu moest ik het 3 keer in 24 uur wassen...) en gelukkig is die stank er nu weer uit. Het voelt ook alweer minder vet gelukkig!

Hebben jullie dit wel eens geprobeerd? En wat zijn jullie ervaringen ermee?
Ik kwam nu nog een andere haarzeep op internet tegen, daar maar even een mailtje heen gestuurd hoe de geur van die zeep is, want nog een keer zo'n stinkzeep hoef ik echt niet.
Wel vreemd dat je daar trouwens niks over leest in alle reviews, maar goed, misschien ligt het wel aan mij en vinden anderen het heerlijk ruiken. Ik kan me er niks bij voorstellen...
Dus ik blijf nog maar even met baking soda doorgaan. Dat stinkt tenminste niet.

9 jaar geleden

Smaken kunnen behoorlijk verschillen blijkbaar: ik vind de shampoozeep van Werfzeep juist heel lekker kruidig ruiken. Ik heb heel miezerig haar dat met gewone shampoo tijdens het wassen in 1 grote klit schiet. Met deze shampoo klit het helemaal niet en heb ik nog volume ook, ben dus heel tevreden.

10 jaar geleden

ik heb ontzettend dik en lang haar, (dus ook gelijk heel pluizig/kroesig) ik heb echt van alles geprobeerd voor me haar, want door dat pluizige en vele krullen/slag leek het alleen maar droger. Heb nu eindelijk naaar jaaaaaaaren de goede producten, ik was mijn haar met shampoo(gewoon normale)ik was dus alleen de bovenkant , dus mijn hoofdhuid zeg maar.ff intrekken uitspoelen, dan onderste haar een masker in, ff intrekken, dan uitspoelen, voorzichtig knijpen, doek erom heen wikkelen, en dan na een half uurtje , alleenin me staart wat (pure) kokosnootolie!! Nou me haar doet t echt weer perfect!!een pot kost hier bij de toko 3,5 euro dus daar hoef je t niet voor te laten..

10 jaar geleden

Om de 2 dagen wassen is al een stuk beter dan om de dag. Ik moest het wel echt om de dag wassen, anders vond ik het echt vies worden. Hopelijk kan ik het straks ook wat minder wassen, zou wel fijn zijn. Mijn haar is ook heel erg droog, dus het klit dan heel snel... Misschien ook wel door shampoo, maar kan natuurlijk ook nog door de zwangerschap komen ofzo... Ach ja, we zullen zien of dit bevalt en wat het doet voor mijn haar ,anders ga ik gewoon weer shampoo gebruiken!

10 jaar geleden

Dat er zoveel verschillende merken en soorten van zijn, wil natuurlijk niet zeggen dat het dan wel goed zal zijn. Er zijn ook heel veel verschillende soorten en merken sigaretten... Dat wil ook niet zeggen dat roken dan gezond is. Shampoo zal ook vast niet verschrikkelijk slecht voor je zijn, maar als er andere manieren zijn die beter zijn voor je lijf en voor je haar, vind IK dat toch wel interessant. Misschien bevalt het me wel helemaal niet en ga ik over een tijdje gewoon weer shampoo gebruiken. Maar ik vind het wel de moeite van het proberen waard. Inderdaad is het best vreemd om je haar met baking soda te wassen, maar het wordt er wel schoon van. Als ik shampoo gebruik, moet ik ook een conditioner gebruiken, anders kom ik echt niet door mijn haar heen. Nu ik baking soda gebruik, hoef ik geen conditioner te gebruiken, ik spoel het na met azijn en ik kan mijn haar vervolgens gewoon kammer zonder dat het vol klitten zit. Dat is wel handig.