{{ message.message }}
{{ button.text }}

No poo - geen shampoo meer...

No poo - geen shampoo meer. En dan eens kijken wat het doet met je haar...

Afbeelding blog 'No poo - geen shampoo meer...' Achtergrond blur afbeelding

Mijn haar is behoorlijk droog, het maakt niet zoveel uit welke shampoo ik gebruik... Ook wordt het snel vet, daarom was ik het om de dag zo'n beetje. Omdat ik het eigenlijk minder vaak wil wassen, en omdat er in shampoo behoorlijk wat middeltjes zitten die niet echt goed voor je huid/haar zijn, ben ik eens "no poo" gaan proberen. Dat houdt in: geen shampoo meer gebruiken.
Ik ben pas een weekje bezig, dus nog niet echt lang.
Ik ben begonnen om mijn haar te wassen met baking soda en dat na te spoelen met verdunde azijn.
Wat een gedoe zeg. Ik heb lang haar, en omdat baking soda niet schuimt, is het erg lastig over je haar te verdelen. Ik heb het daarom in een plantenspuit gedaan en spuit mijn haar daar mee in.
Daarna spoel ik het uit, en doe ik hetzelfde met verdunde azijn in een andere spuitbus.
Behoorlijk veel gedoe dus... Maar goed, na het een paar keer gedaan te hebben, leek mijn haar al wat minder vet te worden. Gelukkig ziet het er bovenop niet vet uit, dus dat valt mee, maar schoon haar voelt toch lekkerder ;-)
Omdat ik het dus nogal een gedoe vindt met die plantenspuiten, en ik het nu nog wel regelmatig was aangezien ik vet haar niet fijn vind, ben ik eens gaan zoeken op internet en kwam ik "haarzeep" tegen.

Ht schijnt trouwens dat als je de baking soda een tijdje hebt gebruikt, je haar er aan gewend raakt en je het dan nog maar één keer in de week ofzo hoeft te wassen of sommigen zelfs helemaal niet meer...De productie van talg op je hoofdhuid wordt dan weer in zijn natuurlijke staat teruggebracht (deze is verstoord door het gebruik van shampoos) waardoor je haar zichzelf schoonhoudt en veel minder snel vet wordt.

Maar goed, ik heb dus werfzeep shampoo besteld. Gisteren voor het eerst gebruikt. Ik las er op internet veelal positieve ervaringen mee. Ik las in elk geval nergens dat het stinkt, maar BAH! Wat vind ik het stinken! De hele tijd rook ik die lucht, vannacht en vanochtend. Ik heb het toen nog eens gewassen, maar met wat minder zeep. Het bleef stinken, en bovendien werd mijn haar erg vet. Bleh!
Nu heb ik het vanmiddag maar weer met baking soda gewassen (tja, ik wil mijn haar minder gaan wassen en nu moest ik het 3 keer in 24 uur wassen...) en gelukkig is die stank er nu weer uit. Het voelt ook alweer minder vet gelukkig!

Hebben jullie dit wel eens geprobeerd? En wat zijn jullie ervaringen ermee?
Ik kwam nu nog een andere haarzeep op internet tegen, daar maar even een mailtje heen gestuurd hoe de geur van die zeep is, want nog een keer zo'n stinkzeep hoef ik echt niet.
Wel vreemd dat je daar trouwens niks over leest in alle reviews, maar goed, misschien ligt het wel aan mij en vinden anderen het heerlijk ruiken. Ik kan me er niks bij voorstellen...
Dus ik blijf nog maar even met baking soda doorgaan. Dat stinkt tenminste niet.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je