{{ message.message }}
{{ button.text }}

Nieuwe Blog Mama

Wie ben ik?

Afbeelding blog 'Nieuwe Blog Mama' Achtergrond blur afbeelding

Hallo allemaal!

Mijn naam is Bianca Kroon en ik ben een nieuwe mama op deze blog. Ik ben op dit moment 37 weken zwanger van mijn tweede kindje en mensen kinderen wat is het anders dan zwanger zijn van de eerste!!
Ik ben op 06 augustus uitgerekend, maar van mij mag deze baby wel eerder komen. Hoe het komt weet ik niet. Maar bij dit kindje heb ik nog meer zin om haar te zien, vast te houden, voor haar te zorgen en samen ons gezin compleet te maken

Ons eerste kindje is geboren op 27-12-2010, 2 dagen na de uitgerekende datum. Wij genieten volop van haar, want het is werkelijk een heerlijke meid. Ze heet Jonna en is erg eigenwijs en wereldwijs. Weet was ze wil en niet wil. Op dit moment zitten we in de zindelijkheidstraining. Ik vond het wel handig om dit tijdens mijn verlof te doen, straks wordt het immers nog drukker met een zusje voor haar erbij. Het gaat wonderbaarlijk goed! We hebben nog wel eens een ongelukje, maar nooit een hele plas in haar broekje. Hooguit een paar druppels, en de "nummer 2" doet zij al weken op de WC. Verder praat ze goed, zingt ze veel en kan ze heel goed zelf spelen. Ze wil elke dag wel even de baby voelen en doet daarna weer lief mn shirt omlaag (anders krijg baby het koud). Ze vindt het speelgoed voor de baby ook erg leuk. Snap ik ook wel; het was immers ooit haar speelgoed.
We zijn vroeg begonnen met het omschakelen naar een peuterbed; gelukkig maar want ze heeft ruim 1,5 maand slecht geslapen. Gelukkig gaat het nu beter en kunnen wij onze rust ook weer een beetje pakken voor haar zusje komt.

Ik ben inmiddels ook bijna 4 jaar getrouwd met mijn man en wij vinden het samen erg leuk om dingen te doen met onze kleine. We houden wel de structuur erin; dit vinden wij erg belangrijk in de opvoeding van ons kindje. En dit werpt zijn vruchten af (als ik zo in de omgeving vergelijk tenminste)

Ik zit natuurlijk nu thuis met mijn verlof, maar een paar weken voordat ik met verlof moest gaan is helaas het bedrijf waar ik werk failliet gegaan. Dit was wel een extra druk op de zwangerschap. Je bent dan met hele andere dingen bezig dan je kindje. Je moet alles regelen en een hoop wachten omdat je pas dingen kan regelen als alles officieel is. Gelukkig is dat nu zo en kan ik onbezorgd gaan genieten.

Het bed staat op klossen, alle spullen voor de geplande thuisbevalling staat klaar. Laat maar komen zeggen wij dus. Liever vandaag nog dan  morgen.

Het lijkt mij erg leuk om via deze blog mensen op de hoogte te houden en nieuwe connecties op te doen. Informatie tussen ouders onderling vind ik altijd erg prettig om te lezen. Je leest dat elk kind anders is, maar ook handige tips in situaties zijn welkom. Zo heeft Jonna de waterpokken gehad en kreeg ik prima tips wat het beste hielp hierbij. Dit vind je niet op andere sites. Verder vind ik het zelf ook altijd fijn om mensen te helpen in bepaalde situaties. Bijvoorbeeld: Onze dochter heeft een redressiehelm en spreidbroek gehad in haar eerste jaar. Een vriendin van mij had ook een zoontje in een spreidbroek en haar ik heb van nuttige tips kunnen voorzien welke je niet leest in de standaard boekjes die je meekrijgt van de dokter of consultatiesbureau (iets wat ik het consternatie bureau noem.)

Nou dit was dan de introductie denk ik; vragen staat vrij en als jullie vragen hebben dan lees ik deze graag.

Tot de volgende Blog!!

 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Nieuws, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je