Snap
  • Mama

Nieuw leven gekregen, kijkend naar de toekomst

Ik zit tegenop om te gaan werken, om straks helemaal een ritme te zien vinden, het houd me snachts wakker.

hey even een korte samenstelling..

Na 9 jaar samen met mijn toen nog partner, was ik in verwachting! Het was redelijk gepland want ik was al geruime tijd niet meer aan de pil. Ik werkte 8 jaar bij de kruidvat, opleiding tot assistente gedaan en vaste baan ..... Tot de dag dat ze me op staande voet hadden ontslagen voor een kassa fout... Dit heb ik toen aangevochten met een advocaat en heb dit ook gewonnen, maar helaas nog geen week later ging de relatie over ( hij was verliefd op een ander ) ik kon het werk na alles niet meer aan.

Daar stond ik dan, zwanger, baanloos, partner loos... Ik heb behoorlijk wat tranen gelaten tot.....mijn engeltje te wereld was gekomen! Het was niet makkelijk en spannend uiteindelijk met keizersnede gehaald. Maar toen ze eenmaal in mijn armen lach kon ik alleen tranen van geluk laten.

Ze is nu 4 maand en in maart loopt mijn ww uitkering af ze is dan 6 en halve maand. Ik zit er zo tegenop op te moeten gaan werken. Ik weet niet of het de angst is van mijn vorige baan, of dat ik haar dan naar een opvang zal moeten brengen want ik heb verder geen vrienden of familie in de buurt die kunnen oppassen. En het staat me tegen dat ik zo jong al alles zal moeten missen. Straks mis ik haar eerste stapjes of haar eerste woordje. Ik vind het heel moeilijk om me al een voorstelling van te maken. Plus nog, wat voor een baan ik heb geen rijbewijs...en als ik nu rondkijk is het meeste variabele tijden of hogere opleiding nodig. Pfffff ik wil best werken maar ik vind het eng en ontzettend lastig.

9 jaar geleden

Dankje, echt lieve mamma's hier!

9 jaar geleden

Bedankt voor je reactie, en indd kruidvat.......ik heb een opleiding in het oog, ik hoop dat het een optie is, denk dat een maatschappelijk mederwerker me er verder mee kan helpen in wat voor opties ik heb, klinkt zoals je het verteld wel handig, soms heb je even iemand nodig om een start te maken.

9 jaar geleden

Oh kijk ideaal. Ruimte is in veel gevallen het belangrijkste.. Veel mensen kunnen geen gastouders worden omdat ze bijna geen ruimte hebben. Ik denk dat jou dat echt gaat lukken! En net wat Suze zegt; je kunt altijd even vragen bij het UWV wat de mogelijkheden zijn. Lijkt mij toch dat ze jou als alleenstaande moeder daar goed kunnen helpen. (al heeft mijn vriend slechte ervaringen gehad) Ik neem toch aan dat dat niet altijd het geval is. Veel succes!!

9 jaar geleden

Echt viespeuken bijde kruidvat maar gelukkig had je gewonnen. Je ben een vechter en een voorbeeld voor je kindje maak je geen zorgen. Misschien dat je in de buurt kan kijken voor een maatschappelijk werker, die heb ik ook en hij helpt mij met alles. Kan hem bellen als iets niet goed gaat of iets zit me dwars dan heeft hij een goede oplossing of advies. Heb je een klant manager bij de UWV waarmee je kan praten? Dat een aantal dingen je dwars zitten, geen familie dichtbij, angst van je oude werk e.d. Vraag voor een passende leuke part-time aan met behoud van uitkering. Op die manier zie je je dochter meer. Kan de UWV niet een opleiding voor je betalen? Anderen zeggen is zeker leuk voor je, gastouder. succes en geniet van je baby. Ze groeien als kool haha xx