Snap
  • Mama

Nieuw jaar, goede voornemens, bladibla

​Het is alweer oud en nieuw, en dat wil zeggen dat de goede voornemens ons weer om de oren gaan vliegen.

Wat is het ook vreselijk hè.. al die 'New year, new me' uitspraken. En wat ik al helemaal vervelend vind zijn al die stomme gekopieerde quotes over een nieuw hoofdstuk, of lege bladzijdes.. blehhhh.. (sorry)

Tuurlijk is het een nieuw jaar en kan je nieuwe kansen voor jezelf creëren. Maar je wordt doodgegooid op social media met mensen die gewoon een beetje interessant willen doen. En waarvan elk nieuw jaar, 'hun nieuw jaar' gaat worden..

En daarbij komen de goede voornemens.. Ik weet überhaupt niet wie hier ooit mee begonnen is, en waarom dit dan perse aan het begin van het nieuwe jaar moet. Waarom kunnen we niet gewoon het hele jaar door, daar waar nodig, goede voornemens maken? Like me.. ik doe dat. Ik zeg altijd dat ik dingen anders of beter ga doen. En dit doe ik dan meestal niet.. sorry (not sorry).

Voorbeeld 1: Ik ga dit keer echt veel eerder met mijn huiswerk beginnen. Ik wil niet meer achterlopen en dat ik dan op het laatst alles moet maken. Ja FAIL. Elke periode weer. Ik begin nog steeds te laat en moet elke keer weer snel snel mijn verslagen maken.. Oeps..

Voorbeeld 2: Ik ga nu echt op tijd leren. Want 2 dagen voor het tentamen leren geeft toch wel een beetje stress. Again FAIL.. Zelfs zo erg dat ik een dag voor een tentamen ben gaan leren en één keer zelfs niet.. Sja.. Gelukkig heb ik mijn tentamen wel gehaald. Dus ik denk dat dat dan zo’n dingetje is van ‘I get away with it soooo why not?’ Wellll misschien om je spanning wat lager te houden..

Voorbeeld 3: Ik ga beginnen met sporten. Mijn conditie moet echt beter. En dan ga ik minimaal 3x in de week! Ondertussen heb ik mij al bij 3 verschillende sportscholen ingeschreven en ben ik bij allen na een half jaar weer gestopt. Maar als ik iemand heb om mee te gaan houd ik dit veel beter vol. Ik vind het gewoon niet echt leuk om in mijn eentje te gaan.

Voorbeeld 4: Ik MOET echt minder gaan eten. Vanaf volgende week ga ik stoppen met snoepen. Echt geen troep meer voor mij! Oeh, zijn dat chocolade koekjes??

Dus nee, voor mij geen goede voornemens, al helemaal niet speciaal ingaande op 1 januari. Ik wil wel weer in shape komen. Maar nee, ik ga me nu nog niet inschrijven op een sportschool. Ik heb besloten dat ik vanaf 15 januari weer ga letten op wat ik eet. Want laten we eerlijk zijn, we weten allemaal dat ik deze maand en de eerste week van Januari die oliebollen niet ga laten staan.

En nu is het niet eens mijn doel om (heel veel) af te gaan vallen. Maar gewoon net even iets meer lekkerder in mijn vel zitten. Of nou, in mijn buik. Daar waar ik weet dat er een kindje in heeft gezeten, zit deze er nu eenmaal niet meer. En zal ik (helaas) moeten bevallen van mijn sushi en koekjes baby’s. Maar voor nu gun ik hen nog een paar extra weken. En geef ik hen nog een broertje genaamd Oliebol, gewoon om deze laatste weken gezellig af te sluiten samen. Want ja.. zo ben ik dan ook weer. 

8 jaar geleden

High five!!!! Echt wel! Ik denk ook iedere keer weer: zucht. Maak van iedere dag, iedere week, iedere maand een feestje. Niet ingaand op 1 januari, maar vanaf t moment dat je je realiseert dat je moet genieten van ons korte leventje ;-)!

8 jaar geleden

Ik snap het wel. Dat is net als Valentijnsdag. Dat is zo'n geprovoceerde commerciële dag geworden en eigenlijk is het onzin dat mensen op die dag opeens super interessant lopen doen met hun liefde/relatie, terwijl het de rest van het jaar ook kan en eigenlijk veel leuker is want dat is tenminste spontaan en onverwacht! ;-)

8 jaar geleden

Ja ik ben wel van de goede voornemens maar niet van de 1 januari voornemens.. Omdat dat toen ineens een ding is geworden krijg ik er een beetje een 'interessantmakertje' gevoel bij. Maar inderdaad to each it's own. Iedereen moet doen wat voor hem/haar goed voelt!

8 jaar geleden

Ja maar dat bedoel ik eigenlijk ook. Goede voornemens 'moet' je het hele jaar door maken en niet alleen op 1 januari. En dank je wel! Dat ga ik ook zeker doen! xx