{{ message.message }}
{{ button.text }}

Niet volgens het boekje

maar toch enorm trots!

Afbeelding blog 'Niet volgens het boekje'

Mijn lieve kleine meisje is inmiddels alweer een jaar oud. Geboren met 37.6 weken, ze woog 2155 gram en was 44cm. Ik vond haar mini, had nooit verwacht dat ze zo klein zou zijn. Na twee weekjes in het ziekenhuis mochten we naar huis. In de eerste drie maanden heeft mijn lieve prinsesje driemaal in het ziekenhuis gelegen.

Inmiddels is ze 1 jaar oud. We dachten altijd dat ze nooit zou gaan rollen (kon het wel, wilde het nooit en dus maakte iedereen zich zorgen om haar grove motoriek). Maar eindelijk!!! Heel veel geduld wordt beloond. Sinds vandaag rolt ze letterlijk het hele huis door, wil & kan ze eindelijk (lang) op haar buik liggen en maakt ze aanstalten om te gaan tijgeren. Ik kan m’n ogen niet geloven, zo trots! En dat zonder dat de fysio al is langs geweest, gewoon van de één op de andere dag.

Daar waar ik een maand geleden nog met mijn handen in het haar zat, omdat iedereen me erop wilde wijzen dat ze inmiddels echt zou moeten kruipen en op haar buik zou moeten spelen. Dat ze nog niet alles deed, wat ze zou ‘moeten’ doen. Dat ik haar niet zoveel ‘recht-op’ moest laten zitten, omdat baby’s dit alleen maar zelf moeten leren en doen. Dat wij haar waarschijnlijk niet genoeg zouden ‘stimuleren’.

Ja. Vorige maand was ik boos, boos op mezelf omdat ik dacht dat ik het niet goed deed, maar ook boos op iedereen om me heen, omdat ze maar bleven benadrukken dat de ontwikkeling van mijn mooie prinsesje ‘anders’ zou zijn dan het gemiddelde. Alsof ze mij maar wilde blijven vertellen dat mijn perfecte meisje niet perfect zou zijn. Maar nu, op dit moment ben ik vooral enorm trots. Ze past qua ontwikkeling dan misschien niet in de gemiddelds, ze doet dan misschien alles op haar eigen tempo en ze is zeker ook niet de grootste dreumes (met haar 7,5kg en 67cm). Maar wat ze wel is? Een lieve dreumes, waar ik gigantisch trots op ben. Ik ben zo gigantisch trots dat ik haar mama mag zijn.

(ps. Ik weet dat mensen het goed bedoelen, ik ben blij dat er artsen met ons meekijken en dat we deze ‘luxe’ in Nederland hebben. Maar soms is het als moeder zijnde ook gewoon heel even rot om te horen dat jouw mooie lieve kindje ‘anders’ zou zijn, omdat het de gemiddeldes niet volgt. En die frustratie, die mogen we volgens mij soms best even eruit laten ). 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #momlife

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je