{{ message.message }}
{{ button.text }}

Niet van een mug een olifant maken!

Afbeelding blog 'Niet van een mug een olifant maken!' Achtergrond blur afbeelding

Ik kan sinds het verlies van Roos ? nog meer genieten van het leven. En dat klinkt misschien een beetje gek, want het verlies is natuurlijk super verdrietig ?. Maar het leven gaat door en de tijd tikt door. En eigenlijk zit er maar een ding op: genieten van de dingen die er WEL zijn✌. Het heeft natuurlijk best wel wat tijd gekost, voordat ik er zo over kon denken, zoals je in mijn vorige blog kon lezen durfde ik in het begin niet eens naar de supermarkt ?. Daarnaast irriteer ik me nu ook veel minder aan kleine dingen.

Hoe doe ik dat dan?

Als er iets gebeurt waarvan ik denk "?" dan stel ik mij de vraag "Is dit volgende week nog een probleem?". En als het antwoord "Nee" is laat ik het los. Want dan vind ik het namelijk zonde van mijn energie en mijn tijd om hier iets mee te doen.

Een voorbeeld

Twee jaar geleden gaf ik mijn zus voor haar verjaardag een city trip naar Malaga cadeau, als verrassing. Althans .. dat was het idee! Mijn zus en ik geven elkaar altijd creatieve cadeaus, of we pakken het heel creatief in ?. Met liefde en plezier had ik avonden zitten knutselen en had ik een puzzel gemaakt. Door allerlei vragen te beantwoorden en opdrachten te doen, zou de oplossing het cadeau verklappen: City trip naar Malaga! ?. Maar .. iemand anders ging het verklappen..?

Een avond van te voren ging ik samen met Dennis bij mijn zus koffie drinken. Ik vergeet deze avond nooit meer ?. Toevallig kregen we het over welke steden we allemaal ooit bezocht hadden. En toen mijn zus haar rijtje aan het opsommen was, vroeg hij het aan einde "en Malaga binnenkort met Cindy?" ?. Voorheen zou ik ontploffen! Ik zei "ik loop nu even weg" (ik was het nieuwe proces namelijk nog volop aan het oefenen) en stelde mij buiten de vraag "Is dit volgende week nog een probleem?" en het antwoord was natuurlijk "Nee"! We hebben er samen om gelachen en toen mijn zus de volgende dag ging puzzelen deed ze net alsof ze de oplossing nog niet wist, thankx zus!

Maar ook laatst toen ik mijn auto had geparkeerd tijdens onze vakantie ?. De beste mensen hadden mijn auto door de wasstraat hadden gehaald, maar mijn ruitenwisser was afgebroken in de wasstraat met als gevolg dat mijn auto van voor tot achter onder de krassen zat. De beste dame van de receptie durfde mij niet aan te kijken toen ze het vertelde ?. Terwijl ik nog heerlijk in de vakantie flow zat zei ik: "Joh, dit is volgende week geen probleem meer, niks aan de hand" was de dame opgelucht en ik zag haar letterlijk ontspannen ?.

Of als iemand op het werk door file te laat binnenkomt of iets vergeet op te leveren. Als Timemangement trainer was dit voorheen wel een gevalletje van "op mijn rode knop drukken" ?. Maar zolang het niet iedere week gebeurt, denk ik "relax kan gebeuren!". Als mensen in de file??? bellen zeg ik voortaan "zet de muziek lekker aan, eet een boterham en geniet nog even van de rust". Er zijn andere dingen waar je je druk om kan maken ?

Misschien denk je, kon je je daar voorheen druk om maken?‍♀️ ? Yes, I do! En zo maken we allemaal om andere zaken wel eens druk of worden we boos om kleine dingen. Als je het aan mij vraagt: zonde van je energie. Kijk wat er WEL is en GENIET, GENIET, GENIET! We leven gemiddeld maar 4.000 weken en de tijd tikt door, wat er ook gebeurt! ?

Ik daag jullie uit: stel je zelf deze week eens de vraag "Is dit volgende week nog een probleem?" 95% kans dat het antwoord "Nee" is! En je weet wat je dan kunt doen ?: Loslaten! ?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je