{{ message.message }}
{{ button.text }}

Never a dull moment (5)

Feestmaand - dag 5

Afbeelding blog 'Never a dull moment (5)'


Woensdag 5 december 2018, een race tegen de klok. Werk van acht uur binnen vijf uur afmaken, rond enen naar huis, aan de slag met papier en plakband, water legen uit de bouwdroger (sinds Ed de stukadoor gister ook de laatste stukken muur van gips heeft voorzien staat de machine aan om het vocht eruit te trekken), afwassen in de wastafel in de badkamer, luiertas vullen, Daniel wakker maken, Julian uit school halen (Menno), boodschappen klaar zetten en dan hup met zijn allen de auto in richting Bergen waar oma Carla woont. Nu maar hopen dat Sinterklaas mijn briefje een paar dagen geleden heeft gevonden bij onze schoenen waarin ik vertel dat we niet thuis zijn op pakjesavond, maar dat we met zijn allen in Bergen zitten. 

We zijn de file vooruit en lekker op tijd bij oma Carla. Julian is al dagen hyperdepieper en komt tot bedaren wanneer hij achter de pc van oma een spelletje speelt. Daniel lijkt een continue ochtendhumeur te hebben en loopt steeds weer naar de keuken om daar naar eten te zoeken in alle kastjes. Ook hij wordt rustiger door het kijken naar het telefoonscherm van Menno waar witte autootjes die in een verfbad gedompeld worden er gekleurd weer uit komen.

Ik zit niet, ben onrustig, zenuwachtig, gespannen. Ik ga aardappelen schillen, teveel, ik ben er duidelijk al twee weken uit. De enorme bloemkool neemt Menno onder handen terwijl ik met oma Carla foto’s bekijk. Uiteindelijk gaan we aan tafel, alleen Daniel blijft tegenwerken. Hij weet het woordje nee in alle soorten en maten ten gehore te brengen en houdt dit vol tot we allemaal ons bord leeg hebben, terwijl dat van hem nog vol ligt.

Er wordt meegezongen met een cd Sinterklaasliedjes tot er luid op de deur wordt gebonsd en daarna nog op de ramen. Zowel Menno als ik proberen Julian tegen te houden tot grote ergernis van Julian: ‘Alleen omdat jullie zonodig samen naar de deur willen heb ik zwarte Piet niet gezien, stelletje domoren!’ De enorme zak kadootjes die voor de deur staat doet een hoop goed. Ik neem de leiding en lees allereerst de brieven voor die voor beide jongens bovenin de zak zitten. Die van Julian eindigt met ‘ ik zal je missen …’ wat ongetwijfeld doelt op het feit dat dit het laatste jaar is dat Julian zich nog enigszins wat aantrekt van wat Sinterklaas zegt en vindt… In de brief aan Daniel wordt hij erop gewezen dat hij toch echt wat meer moet gaan spelen en minder moet gaan eten. Niet heel veel later heeft Daniel echter een chocolade Pietje uit de zak weten te vissen en frunnikt al gretig aan het folie totdat ik het toch afpak om het te verruilen voor een ander nog te openen kadootje.

Verwend en verzadigd keren we een uurtje later weer terug naar onze lege woonkamer in Amsterdam. In mijn hoofd vink ik het af: Sinterklaasavond, check!

Next!!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je