{{ message.message }}
{{ button.text }}

Net zo lang in de buik als eruit

Vandaag is Julian precies 36 weken en 5 dagen oud. Dus hij is nu net zo lang uit de buik als dat hij erin heeft gezeten

Afbeelding blog 'Net zo lang in de buik als eruit'

36 weken en 5 dagen geleden werd Julian geboren. Hij had toen 36 weken en 5 dagen in mijn buik gezeten. Er heeft in mijn buik zo'n enorme ontwikkeling plaatsgevonden. Dat vind ik bijna niet te bevatten. Wat begon als een klompje cellen die niet waarneembaar was met het blote oog was hij uitgegroeid tot een volwaardig mensje. In mijn zwangerschap las ik veel over de ontwikkeling in de buik. Vond ik interessant en grappig om te lezen. Wanneer de organen werden ontwikkeld maar ook wanneer hij nageltjes op zijn vingers kreeg.

En daar was hij dan, op 23 februari 2015 na een zwangerschap van 36 weken en 5 dagen. Randprematuur. Dat komt omdat 'normaal' een geboorte is vanaf 37 weken en Julian dus op het randje zat. Klinkt spannender dan dat het is; concreet is het vooral dat hij in het begin extra goed in de gaten gehouden werd. Vond ik wel een fijn idee. Het was nog zo'n klein mannetje van 2682 gram en ongeveer 48 cm. Het maatje 50 was nog te groot!

En nu zijn we 36 weken en 5 dagen later en begin ik al bijna te vergeten wat voor een klein mannetje het was. Ik ben zo trots op mijn goede slaper, vrolijke mannetje en kleine lieverd. Want tjsa klein is maar een begrip.
Julian is nu bijna 8 kg en 68 cm. Dat betekend dat hij maat 74 draagt. En nu was ik vandaag bij de prenatal, en vond ik maat 50 ineens heel erg klein! Ik kon de kleding van maat 74 eerst niet vinden, blijkt dat tot en met maat 68 bij newborn hangt. En dus is maat 74 een nieuwe stap. Vanaf nu is Julian geen newborn meer maar een grote vent.

Dat hij een grote vent is blijkt ook wel uit het feit dat hij niet meer in de kinderwagenbak ligt. Hij paste er nog wel in, maar verdraaide bijna zijn hoofd om alles goed te kunnen zien. Dus nu hebben we het zitje op het onderstel gezet en kijkt Julian zijn ogen uit. Alles is interessant, van de spoorwegovergang tot de bomen en van de lantaarnpalen tot de supermarkt.

En toch is Julian ook nog een beetje klein. Als ik hem dan zie op het kinderdagverblijf en de grote meiden zo lief bij hem zitten smelt ik.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je