{{ message.message }}
{{ button.text }}

Negen jaar moeder zijn

Vandaag wordt mijn grote dochter negen jaar. Er volgt een uitgebreide blog over hoe wij dat samen vieren. Maar eerst dit filmpje.

Afbeelding blog 'Negen jaar moeder zijn'

Lieve Dunya,

Al negen jaar mag ik je moeder zijn! Ik ben zo blij dat jij er bent. Het is altijd een belevenis met jou, wat we ook gaan doen. Het eerste jaar met jou was heel zwaar voor ons allebei. Maar we hebben ons hersteld en het heeft onze moeder en dochterband alleen maar sterker gemaakt. Soms zeg je dat je altijd bij mij blijft wonen, dat je nooit bij me weggaat, dat je me niet kunt missen. Aan de andere kant ben je zo zelfstandig, je hebt mij vaak helemaal niet nodig, want je kunt een heleboel dingen gewoon zelf. Je gaat naar de supermarkt, je blijft soms even alleen thuis (ssst, niet verder vertellen, want dat vinden mensen tegenwoordig echt not done) en je regelt allerlei dingen door gewoon op mensen af te stappen. Ik kan nog veel van je leren, omdat jij alles durft.

Ik ben zo trots op jou hoe het met je gaat. Op school doe je het heel goed en ook op allerlei andere gebieden gaat het prima. Je bent een gelukkig en zelfstandig meisje dat moeilijke situaties vaak zelf op kan lossen. Je groeit zo hard dat ik het nauwelijks bij kan houden. Soms denk ik: “Wanneer ben je zo groot geworden?” Negen jaar alweer en ik ben zo blij dat ik je mama mag zijn! Ik weet nog als de dag van gister dat je geboren werd en hoe blij ik was dat ik een meisje kreeg. Dat was een verrassing totdat je geboren werd. 

Vandaag vieren we samen je negende verjaardag en omdat ik zo heb genoten van die negen jaar met jou, heb ik een mooie terugblik gemaakt voor jou. Een filmpje met allerlei foto’s van de afgelopen jaren. Soms zitten ze een beetje door elkaar, maar in grote lijnen is het van klein naar groot. Geniet van je verjaardag en geniet van het nieuwe levensjaar dat nu begint. Dat doe ik ook!

Allerliefste dochter van me. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag en nog hééél veel mooie jaren gewenst. Ik hou van je en ik ben zó trots op jou. Geniet van je filmpje.

Sun is shining and so are you! 

Veel liefs,

Mama

Neem ook een kijkje op mijn Vind ik leuk pagina op Facebook. Zo ben je als eerste op de hoogte als er een nieuwe blog van mij verschijnt!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je