{{ message.message }}
{{ button.text }}

Nationale Poepdag, laten we het taboe eraf halen!

Poepen, iets wat ieder mens en dier doet, maar waar een onwijs taboe op heerst! Tijd om te doorbreken en laat je kinderen je helpen!

Afbeelding blog 'Nationale Poepdag, laten we het taboe eraf halen! '

Nationale poepdag, ja het bestaat! Gisteren was het weer zover en stond de hele dag in het teken van poep. Op de radio luisterde ik naar een item, waarin ze een arts spraken die zich hierin had gespecialiseerd. En deze dag bleek vooral in het leven geroepen om de taboe die er heerst op dit onderwerp.

Een taboe waar we allemaal echt wel bekend mee zijn denk ik. Vooral vrouwen kunnen het nog wel eens laten voorkomen, alsof we nooit poepen. En ja, ook ik kan mij daar wel eens schuldig aan maken. Het is toch ook een soort gênant, omdat het stinkt. Je maakt er met veel pech nog rare bijgeluiden bij en het ziet er smerig uit. Het heeft ook alle ingrediënten voor mensen, om zich ervoor te schamen.

Ik hoef je natuurlijk niet te vertellen dat iedereen poept. Het besef is er niet altijd, maar zelfs de Koningin en Beyoncé doen het! Ook zij zijn net mensen.

Toen ik dit item hoorde moest ik er wel een beetje om lachen. Want hoewel het ook bij mij wel eens in dat schaamtegebied zit, veranderde dat wel drastisch na de geboorte van onze kinderen. Ineens hadden we het er elke dag over en werd het ineens heel belangrijk. Alsof je dan ineens wél begrijpt hoe belangrijk en gezond het is.

Gelukkig had het als neveneffect op mij in elk geval, dat ook voor mij het een minder groot taboe werd. Je praatte er toch al dagelijks over, dus ja dat jij het ook doet word ineens makkelijker te benoemen. En je word ook ineens geconfronteerd dat je moet poepen met publiek, vaker wel dan niet in elk geval. En juist doordat m'n kinderen het zo normaal vinden, lijk ik het ook ineens normaler te gaan vinden. Het slaat in de essentie natuurlijk helemaal nergens op, maar zo werkte het wel bij mij. En gelukkig maar, want ervoor schamen is natuurlijk onzin.

Maar het blijft toch onprettig als je op het werk moet en er vlak na jou een collega naar binnen loopt. Dat soort momenten blijven lastig en daar kunnen ook mijn kinderen geen verandering in aanbrengen! Maar goed, ik moet er ook zelf wat aan doen toch? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je