{{ message.message }}
{{ button.text }}

Nationale complimenten dag

Voor alles is een dag en ik zag op Facebook dat het vandaag de nationale complimenten dag is. Waardeer en je krijgt meer....

Afbeelding blog 'Nationale complimenten dag'

Het thema van deze dag. En is dat niet zo? Hoe meer jij anderen waardeert, hoe meer jij ook terug krijgt van die mensen? Ik merk het bij mijn kleuters. Ik waardeer hun werk. Geef ze complimentjes en merk dat ze dit ook bij mij doen. En is dat ook niet zo in het dagelijks leven? Een vriendelijke lach bij de kassa kan je zo al een extra zegeltje opleveren ;-)

Nu vind ik het onzin om voor alles een dag te hebben, maar ik vond het wel een interessant onderwerp voor mijn blog. Geven wij elkaar niet te weinig complimenten? Wanneer er iets niet goed gaat, wordt dat meteen gezegd. Spelfouten.... daar gaan veel mensen op reageren. Iets dan wat eigenlijk niet kan... de reacties stromen binnen.

Elkaar een hart onder de riem steken kunnen we wel... maar complimentjes die zijn schaars. Maar waarom? Het is zo makkelijk. En je hoeft er weinig voor te doen. 

Vandaag kreeg ik een compliment van een kleuter waar ik erg om moest lachen.  Er waren een hoop kinderen niet in hun hum vandaag. Boos, verdrietig, luidruchtig. Ik begon met vier huilers en eindigde er met 6 waarvan er twee de hele ochtend hebben gehuild. Daarnaast had ik twee jongens die het nodig vonden om elkaar de hele tijd achter na te rennen. Na drie keer waarschuwen was ik er klaar mee... "Nu is het klaar. Allebei zitten en nadenken" (ja, echt ook ik kan boos worden) De klas was stil. 24 paar ogen keken mij aan. De twee jongens gingen stil zitten en toen zei een meisje "Juf, jij kan echt goed boos worden. Het is nu gelukkig lekker rustig. Bedankt, juf" en ze gingen weer aan het werk alsof het niet gebeurd was. Blijkbaar ben ik ook echt goed in boos worden. 

Met de twee jongens heb ik gepraat en na een sorry mochten ze weer spelen. Maar er zat iets in de lucht of het is de vakantie geweest. Ik hoop in ieder geval dat het morgen beter gaat.

Maar ik merk ook dat een compliment een glimlach op iemands gezicht kan toveren. Het geeft die persoon een goed gevoel. Zo'n gevoel zou iedereen toch elke dag moeten hebben? Dus ik roep jullie op... probeer elke dag iemand een compliment te geven. Een vriend, een kennis, familie of juist een vreemde. Het geeft niet alleen die persoon, maar ook jezelf een goed gevoel.

En dan voor jullie.... een compliment...

Wat fijn dat jullie elkaar steunen. Elkaars blog lezen en daar met respect op reageren.

X

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je