{{ message.message }}
{{ button.text }}

Narcolepsie

"Alles is moeilijk voordat het makkelijk wordt. "

Afbeelding blog 'Narcolepsie' Achtergrond blur afbeelding

Narcolepsie is een chronische, neurologische aandoening die zich kenmerkt door oncontroleerbare slaapaanvallen overdag, ook als de persoon voldoende nachtrust heeft gehad. Naast slaperigheid en een verstoorde nachtrust kunnen er bij narcolepsie ook andere symptomen optreden

Dit heb ik dus.... Narcolepsie. Ik heb behalve voldoende nachtrust ook dutjes overdag nodig.
Hoe ga ik dit doen als ik een baby heb... Deze vraag heb ik mezelf 1000 keer gesteld en toch heb ik mijn droom hier niet van laten weerhouden.  

Elke dag is moeilijk maar sommige momenten makkelijk. 

Ik slikte Ritalin maar al sinds ik zwanger wilde worden ben ik hiermee gestopt en nog steeds. Toen ons prulleke nog maar net bij ons was sliep ik overdag vaak samen met haar. Het bedje stond nog niet zo hoog in haar lijstje maar bij mama liggen wel. Toen ze iets ouder werd sliep ze voornamelijk tijdens onze talloze wandelingen in de reiswieg en bij thuiskomst was ze vaak direct wakker. Ik denk dat de hormonen mij door deze periode hebben geholpen. Nu is Mirre bijna 8 maanden en slaapt volgens een heerlijk ritme waar ik ook in mee kan. We proberen altijd thuis te zijn op haar slaap momenten. Zo kan ze lekker in haar eigen bedje slapen. Ik weet als geen ander hoe belangrijk slapen is. 

Voor nu lijkt alles gemakkelijk maar wanneer word het weer moeilijk? Hoe lang kan ik tijdens de dutjes van mijn dochter slapen en hoe kan ik haar opvoeden met het feit dat mama moet slapen.  Zijn er mama's met narcolepsie? Mama's met ervaring of gewoon mama's met goeie tips?


ps. Het is niet erfelijk dus waarschijnlijk heeft Mirre er geen last van. 

ps ps. Mirre slaapt al vanaf 15 weken door. Alsof ze voelt dat mama het nodig heeft. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je