{{ message.message }}
{{ button.text }}

Najaar 2017

Gesprek

Afbeelding blog 'Najaar 2017' Achtergrond blur afbeelding

Daar ben ik dan, dit is helemaal nieuw voor mij, om mijn verhaal te vertellen.

Het is najaar 2017. Inmiddels ben ik 3,5 jaar samen met mijn vriend en wonen we 1,5 jaar samen in ons koophuis. Beiden veel aan het werk. Toch ben ik niet helemaal happy. Ik heb overigens niks te klagen, beiden een goeie baan, met regelmaat lekker er samen tussenuit van een weekendje weg in eigen land tot een weekje naar de zon per vliegtuig. Toch voel ik dat ik toe ben aan een volgende stap in onze relatie. Maar wat dat precies is, weet ik niet zo goed. Voorzichtig laat ik het mijn vriend weten. Die geeft aan dat hij er over na wil denken en tijd nodig heeft. Hij vind het namelijk wel prima zo. Nu schelen mijn vriend en ik ruim 3 jaar. Ik ben de oudste. Het gevoel wordt in de loop van de tijd sterker en krijgt voor mij meer vorm. Ik heb last van klappere de eierstokken. Nu heb ik altijd al graag moeder willen worden. Maar dit wilde ik dan wel in een stabiele setting. 

Ergens in december 2017 kwamen we op het gesprek. Mijn vriend had er over nagedacht en stond wel open voor het feit dat ik eens zou stoppen met de anticonceptie. Trouwen zag hij nog niet zo zitten maar een kinderwens dat had hij ook wel.

Nu had ik zelf net weer een doosje van de ring gehaald. (3 stuks). Deze wilde ik eerst opmaken en daarna zou ik dan stoppen. We zien wel wat er gebeurd. 

Er stond nog een vakantie gepland naar de zon. Toch wel fijn dat je dan geen maandelijks gedoe hebt. Na mijn vakantie zou het doosje leeg zijn. Na even te hebben gecheckt bij vriendlief of hij er nog steeds zo overdacht. Ben ik gestopt.

Spannend.. want wat zou mijn lichaam doen? hoe snel zou ik weer in het natuurlijke menstruatie ritme zitten? Ik had ondertussen een app op mijn telefoon gezet waarbij ik mijn cyclus bij kon houden.

Een volgend blog volgt.. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je